Κινέζικη «επίθεση» κατά Δύσης μέσω Ρωσίας: «Μην μας κάνετε υποδείξεις»

Όλο και πιο ενεργό ρόλο λαμβάνει η Κίνα στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

Τα βέλη της κατά της Δύσης εκτόξευσε η Κίνα, τονίζοντας πως η στάση της είναι ξεκάθαρη υπέρ μιας πολιτικής λύσης για την ουκρανική κρίση.


«Η Δύση δεν είναι σε θέση να δώσει οδηγίες στην Κίνα, και πολύ περισσότερο δεν έχει την εξουσία να της επιρρίψει οποιαδήποτε ευθύνη.


Από την αρχή της κρίσης, η Κίνα προβάλλει με συνέπεια τις τέσσερις αναγκαιότητες, τις τέσσερις ενότητες και τρία θέμα για προβληματισμό, όπως και το έγγραφο η θέση της Κίνας για μια πολιτική λύση στην ουκρανική κρίση, μέσω του οποίου προωθεί ενεργά την επίλυσή της μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε με δηκτικό ύφος ο πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία Zhang Hanhui.

Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Κινέζος διπλωμάτης υποστήριξε ότι το Πεκίνο δεν προμήθευσε όπλα σε κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης.


«Η Κίνα δεν έχει δικά της συμφέροντα στο ουκρανικό ζήτημα, αλλά δεν είναι εξωτερικός παρατηρητής και δεν ψάχνει τρόπο να επωφεληθεί.

Οι ενέργειες της κινεζικής πλευράς μπορούν να συνοψιστούν στη φράση έκκληση για ειρήνη, ώθηση για διαπραγματεύσεις. Η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του διαλόγου και της ιστορικής δικαιοσύνης».

Είχαν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο η κατάθεση του περιβόητου ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για την Ουκρανία όσο και η συστηματική επίθεση των ΗΠΑ-Ε.Ε. κατά του Πεκίνου.

Ο κόσμος έχει χωριστεί πλέον για τα καλά στα δύο. Τα πιόνια έχουν στηθεί και ήδη κάνουν τις πρώτες τους κινήσεις…

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί