Κίνα: Σταθερή παρέμεινε η αγορά εργασίας

Η αγορά εργασίας της Κίνας παρέμεινε σταθερή τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους καθώς το ποσοστό ανεργίας στα αστικά κέντρα συνέχισε να μειώνεται, με τις αναδυόμενες βιομηχανίες να αναδεικνύονται ο μεγαλύτερος εργοδότης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκαν περίπου 11,07 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, 100.000 περισσότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δήλωσε σήμερα ο Λου Αϊχόνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Ανθρώπινων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Πετύχαμε τον στόχο για το σύνολο του έτους ένα τρίμηνο νωρίτερα», δήλωσε ο Λου. Ο εκπρόσωπος απέδωσε την ισχυρή δημιουργία θέσεων εργασίας στους νέους μοχλούς της οικονομικής ανάπτυξης, που συνεισέφεραν τα δύο τρίτα των νέων θέσεων.

Το ποσοστό της καταγεγραμμένης ανεργίας στα αστικά κέντρα διαμορφώθηκε στο 3,82% στα τέλη Σεπτεμβρίου, από το 3,38% πριν από τρεις μήνες.

Ο Λου αναγνώρισε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πιέσεων στην αγορά εργασίας λόγω των αυξανόμενων αβεβαιοτήτων στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, αλλά τόνισε ότι η σταθερότητα θα διατηρηθεί λόγω της σταθερής οικονομίας και της ενισχυμένης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...