Όπως είχατε διαβάσει πριν από μερικούς μήνες στο el. gr , οι Κινέζοι είχαν επιλέξει να φτιάξουν πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης, καθώς η ομορφιά του ελληνικού νησιού τους είχε συνεπάρει.
Κάτι αντίστοιχο προσπάθησαν να κάνουν και στο Chengdu, φτιάχνοντας τεχνητό χιόνι, μόνο που η απόπειρα αυτή… δεν πήγε και πολύ καλά.
Στο Chengdu, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σιτσουάν, δεν χιόνισε όπως συνήθως τη φετινή κινεζική πρωτοχρονιά.
Το Chengdu Snow Village προσπάθησε να αντιγράψει τους τυπικούς χειμώνες του με το τεχνητό χιόνι, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες οι τουρίστες χαρακτήρισαν παραπλανητικές.
Οι φωτογραφίες στο Διαδίκτυο έδειχναν μεγάλα σεντόνια από βαμβάκι σκορπισμένα γύρω από το έδαφος και πάνω από σπίτια, αλλά το χωριό δεν αποκάλυψε ότι δεν ήταν πραγματικό χιόνι – αν και πολλοί στα social media το παρατήρησαν.
«Ένα χιονοχώρι χωρίς χιόνι», έγραψε ένας χρήστης.
Σε μια δήλωση στην κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Wechat, το χωριό είπε ότι «ζητάει μια μεγάλη συγγνώμη» και πρόσφερε στους επισκέπτες επιστροφή χρημάτων.
«Για να δημιουργήσει μια «χιονισμένη» ατμόσφαιρα, το τουριστικό χωριό αγόρασε βαμβάκι για το χιόνι…αλλά δεν πέτυχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφήνοντας μια πολύ κακή εντύπωση στους τουρίστες που ήρθαν να το επισκεφτούν», ανέφερε στην ανακοίνωση το Chengdu Snow Village.
Η τουριστική περιοχή έχει πλέον καθαριστεί από το συνθετικό χιόνι.
Η Κίνα αντιμετωπίζει θερμότερους και μεγαλύτερους καύσωνες και πιο συχνές και απρόβλεπτες ισχυρές βροχοπτώσεις ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε το μετεωρολογικό γραφείο της χώρας.
(photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σφοδρή χαλαζόπτωση σάρωσε το Πεκίνο προκαλώντας καταστροφές, video
- Απίστευτο! Διέρρηξε αυτοκίνητο και εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα σε αυτό
- Κυβερνητικές πηγές: «Ο κ.Ανδρουλάκης από τη ΔΕΘ επανέφερε τα “πράσινα λεφτόδεντρα” του παρελθόντος»
- Κ. Χατζηδάκης: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης
- Χαμός σε πολυσύχναστο δρόμο της Ισπανία: Ταύρος έσπαγε τα πάντα, video
- Σαν τον σκύλο με τη γάτα! Απολαύστε από τα αγαπημένα βίντεο του διαδικτύου
- Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο στην συναυλία της Άννας Βίσση – Πάνω από 60.000 θεατές, vid
- Τέτοια αστυνομική παρέμβαση δεν έχετε ξαναδεί, video
- Τον πύραυλο «φόβο και τρόμο» της Δύσης δοκίμασαν οι Ρώσοι – video
- Έκθεση αφιερωμένη στον Ραφαήλ θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
