Κίνα: «Δεν θα αφήσουμε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν τον κόσμο στον νόμο της ζούγκλας»

Η Κίνα δεν θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να επιστρέψουν τον κόσμο σε μια κατάσταση όπου ισχύει το δίκαιο της ζούγκλας και όχι το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς σχέσεις,

δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των υπουργικών εκδηλώσεων ASEAN στην Πνομ. Πενχ την Παρασκευή.


“Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας , θα αποτρέψουμε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την Ταϊβάν για τον έλεγχο της Κίνας και θα καταστρέψουμε την ψευδαίσθηση της ηγεσίας της Ταϊβάν ότι μπορούν να βασιστούν στις ΗΠΑ για να επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους.

Ταυτόχρονα, τηρούμε επίσης το διεθνές δίκαιο και οι βασικοί κανόνες των διεθνών σχέσεων, και ιδιαίτερα το πιο σημαντικό διεθνές δικαίωμα της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις, που κατοχυρώνεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ », δήλωσε ο Γουάνγκ Γι , σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν αγνοηθεί και απορριφθεί η αρχή της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, ο κόσμος θα επιστρέψει στο δίκαιο της ζούγκλας και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίζουν τις άλλες χώρες από θέση ισχύος και θα τις πιέζουν γύρω, ιδιαίτερα πολλές μικρές και μεσαίες χώρες».

«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό, και όλες οι χώρες πρέπει επίσης να ενωθούν για να το αποτρέψουν και να αποτρέψουν την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού να πάει πίσω», είπε.

(φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί