• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κι όμως, ο Τραμπ βρήκε τον πιο θερμό υποστηριχτή ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες

Κι όμως, ο Τραμπ βρήκε τον πιο θερμό υποστηριχτή ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες

Για ποιον δεξιό ηγέτη πρόκειται;

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επανέλαβε σήμερα την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως επιθυμεί την επανεκλογή στον Λευκό Οίκο του «φιλικού» αμερικανού προέδρου, ο οποίος «βρίσκεται κοντά στους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης».

«Αυτό που αντιπροσωπεύει είναι καλό για την κεντρική Ευρώπη», δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρεί παραδοσιακά κάθε Παρασκευή σε έναν ουγγρικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ο πρώτος στους κόλπους της ΕΕ που είχε εκδηλώσει το 2016 την προτίμησή του για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

«Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται ιδιαίτερα κοντά, θα μπορούσαμε σχεδόν να πούμε φιλικά, σε όλους τους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ορμπάν, ο οποίος τηρεί αρνητική στάση έναντι των μεταναστών, όπως και ο Τραμπ.

«Γι’ αυτό και εμείς ή τουλάχιστον εγώ τον υποστηρίζω προσωπικά στις εκλογές» που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, δήλωσε, διευκρινίζοντας πως χθες, Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος του τηλεφώνησε στην κατοικία του.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, τις αμερικανικές εκλογικές προοπτικές και διμερή θέματα, σύμφωνα με τον Ορμπάν.

(φωτο:eurokinissi)