«ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΧΡΟΝΟ»! Πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχεται την ΑΠΑΤΗ των συμφωνιών Μινσκ

Στον απόηχο της ομολογίας της Μέρκελ.

Ο Πέτρο Ποροσένκο, πρόεδρος της Ουκρανίας μέχρι την άνοιξη του 2019, παραδέχθηκε ότι οι περιβόητες ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ επέτρεψαν στην Ουκρανία να ανοικοδομήσει τον στρατό της.

Ταυτόχρονα το νεοναζιστικό στοιχείο στη χώρα λάμβανε όλο και μεγαλύτερες εξουσίες αλλά και εύνοια από την τότε κυβέρνηση.

Αυτό το έγγραφο έδωσε επίσης χρόνο στο Κίεβο για να οικοδομήσει μια οικονομία και έναν «παγκόσμιο φιλοουκρανικό συνασπισμό κατά του Πούτιν», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφηκαν το 2015 κατέστησαν δυνατή τη μεταρρύθμιση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και το σχηματισμό διεθνούς συνασπισμού κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας (2014-2019) Πέτρο Ποροσένκο.

Ξέρετε ποια είναι η επιτυχία των συμφωνιών του Μινσκ, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει εκπληρώσει κανένα από τα σημεία τους; Αυτό το έγγραφο έδωσε στην Ουκρανία οκτώ χρόνια για να οικοδομήσει έναν στρατό, μια οικονομία και έναν παγκόσμιο φιλο-ουκρανικό συνασπισμό κατά του Πούτιν. ” είπε ο Ποροσένκο σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε τη Δευτέρα στο ντοκιμαντέρ “Πούτιν εναντίον της Δύσης” του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού BBC.

Με τη σειρά του, ο Christoph Heusgen, ο οποίος κατείχε τη θέση του συμβούλου πολιτικής ασφαλείας της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel από το 2005 έως το 2017, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι πριν από την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ, ο Poroshenko ενημέρωσε τον επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης για την άθλια κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη Debaltseve.

Ο Ποροσένκο της είπε ξεκάθαρα ότι οι [ουκρανικές] αμυντικές δυνάμεις είχαν ηττηθεί, μετά βίας μπορούσαν να κρατήσουν τις γραμμές, ότι εάν οι Ρώσοι έσπαγαν, θα μπορούσαν να πάνε μέχρι το Κίεβο. Ως εκ τούτου, χρειαζόταν μια συμφωνία“, είπε ο Χόυσγκεν.

σ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί