Καθυσηχαστικός ο Αλ. Τσίπρας προς την Ε.Ε: «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

Η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ωστόσο πλέον η Ελλάδα και όχι οι πιστωτές θα αποφασίζουν πώς ακριβώς θα επιτύχει η χώρα τους δημοσιονομικούς της στόχους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων της χώρας, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει επιστροφή στις συνήθειες και τις δαπάνες παλαιότερων χρόνων, που οδήγησαν στην κρίση.

«Το σημαντικό με το τέλος του προγράμματος, είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και πλέον η ευθύνη βαραίνει τους Έλληνες, εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Υπογράμμισε, δε, πως «θα κάνω ό, τι μπορώ για να μην επιστρέψει η Ελλάδα πίσω σε αυτήν την τραγική περίοδο».

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο «μέχρι το τέλος».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πλέον η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος, έγινε μέρος της λύσης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu