Την 22η Φεβρουαρίου, λόφος ύψους 180 μέτρων κατέρρευσε σε ανοικτό ανθρακωρυχείο στην Εσωτερική Μογγολία (βόρεια). Δεκάδες εργαζόμενοι και οχήματα καταπλακώθηκαν ακαριαία.
Η Εσωτερική Μογγολία έχει σημαντική συμβολή στην παραγωγή άνθρακα στην Κίνα.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης, στις οποίες πήραν μέρος σχεδόν χίλια μέλη σωστικών συνεργείων, επέτρεψαν να βρεθούν έξι επιζώντες και να ανασυρθούν δέκα πτώματα εργαζομένων.
Δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα, ο υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Ουάνγκ Σιανγκσί επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς πως δεν βρέθηκε κανένας άλλος ζωντανός.
Η κατάρρευση είχε απολογισμό «53 νεκρούς ή αγνοούμενους, γεγονός που μας θλίβει βαθιά», είπε ο κ. Ουάνγκ, που εκφράστηκε στο περιθώριο των ετήσιων εργασιών του κινεζικού κοινοβουλίου.
Υπάρχουν «μαθήματα» που πρέπει να αντληθούν, συνέχισε ο υπουργός, που χαρακτήρισε «απόλυτη προτεραιότητα» την πρόληψη παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.
Terrifying mine collapse in China's Inner Mongolia region leaves at least 6 people dead and 48 missing.
— Nopolluting (@nopolluting) February 26, 2023
the incident happened on Wednesday, in a coal mine operated by a small local firm called Xinjing Coal Mining. #InnerMongolia #coalmine pic.twitter.com/eRJZKyQ7p9
Οι κινεζικές αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα εργασιακής ασφάλειας και θα προωθήσουν τον αυτοματισμό στους τομείς υψηλού κινδύνου, πρόσθεσε ο Ουάνγκ Σιανγκσί.
Η ασφάλεια των ορυχείων έχει καταγράψει βελτίωση τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, όπως και η κάλυψη των καταστροφών αυτής της φύσης από τα ΜΜΕ· παλαιότερα, πολλές τέτοιες τραγωδίες απλούστατα αποσιωπούνταν.
Όμως τα δυστυχήματα στον τομέα παραμένουν συχνά, εξαιτίας της εγγενούς επικινδυνότητας αυτής της δραστηριότητας, καθώς και εξαιτίας των αυτοσχεδιασμών σε αρκετές περιπτώσεις όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων εργασιακής ασφάλειας.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου, 40 άνθρωποι εργάζονταν σε στοές χρυσωρυχείου όταν τμήματά του κατέρρευσαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων (βορειοδυτικά). Οι 22 κατορθώθηκε να διασωθούν.
(απεμπε – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιταλία: Πέθανε η Σοφία Κοράντι, η δημιουργός του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus
- Εντατικοί ρυθμοί για τη μετάβαση στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων
- «Όχι» στη στρατιωτική θητεία μέσω… κλήρωσης λένε οι Γερμανοί
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου
- Σαν σήμερα 19 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Καιρός: Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές – Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
- Γεραπετρίτης κατά Τούρκου ΥΠΕΞ για το ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα SAFE
- Η Κέιτ Μίντλετον και η πριγκίπισσα Ράτζουα της Ιορδανίας μαγνήτισαν τα βλέμματα, vid
- «Σύννεφα» στην ειρήνη που θέλουν να φέρουν: «Μόνο τότε θα τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Νετανιάχου
- Μισή Ελληνίδα μισή Δομινικανή μοιράζεται viral βίντεο και όλοι σχολιάζουν ένα πράγμα!