Καταρρέει η γραμμή άμυνας των ισλαμιστών στη Συρία

Στον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων περιέρχεται η μία πόλη μετά την άλλη, στη νότια Συρία,καθώς η γραμμή άμυνας των Σύρων ανταρτών φαίνεται πως έχει καταρρεύσει συλλήβδην.

 

Οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ εντός των επόμενων 24ώρων, αναμένεται να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το σύνολο των εδαφών της περιοχής.

Οι αντάρτες, από την πλευρά τους, έχουν περιοριστεί στον νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και πλέον, θεωρείται ζήτημα χρόνου η παράδοσή τους.

Οι πολεμικές συγκρούσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, έχουν οδηγήσει στην εκτόπιση 160.000 κατοίκων, με τη διεθνή κοινότητα να προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο μεταξύ, σήμερα αντιπροσωπεία των ανταρτών είχε συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο επίτευξης εκεχειρίας στην επαρχία Ντεράα. Ωστόσο, οι επαφές των δύο πλευρών κατέληξαν σε «ναυάγιο».

Την ίδια ώρα, τοπικοί πληθυσμοί σε αρκετές πόλεις της νότιας Συρίας τάσσονται εθελοντικά στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα του CNN αναφέρεται πως Πούτιν και Τραμπ, στη συνάντηση της 16ης Ιουλίου στο Ελσίνκι, θα εξετάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στη νότια Συρία.

Μάλιστα, όπως προστίθεται, αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει την υπό προϋποθέσεις αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την ασιατική χώρα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu