«Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει», vid

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα καταδεικνύει μια βαθύτερη κατάρρευση της διεθνούς τάξης που καθιερώθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος δημοσίευσε στο Facebook ότι το διεθνές δίκαιο παραμερίζεται και ότι η στρατιωτική ισχύς χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο χωρίς την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Το διεθνές δίκαιο δεν ισχύει, η στρατιωτική ισχύς χρησιμοποιείται χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και όποιος είναι μεγάλος και δυνατός κάνει ό,τι θέλει για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα», ανέφερε ο Φίτσο.

Περιγράφοντας τον εαυτό του ως πρωθυπουργό μιας μικρής χώρας, ο Φίτσο δήλωσε ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά» αυτό που αποκάλεσε διατάραξη του διεθνούς δικαίου, προσθέτοντας ότι έχει λάβει παρόμοιες θέσεις σε προηγούμενες παγκόσμιες κρίσεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ, στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, στη χρήση ρωσικής στρατιωτικής δύναμης στην Ουκρανία και στην αξιολόγησή του για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Γάζα.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά μια τέτοια διατάραξη του διεθνούς δικαίου, όπως έκανα στον πόλεμο του Ιράκ, στην άρνηση του Κοσσυφοπεδίου ως κυρίαρχου κράτους ή στη χρήση της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος στην Ουκρανία», τόνισε.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί