• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Καρφιά» Ρώσου Δημάρχου προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: «Απαράδεκτο το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας»

«Καρφιά» Ρώσου Δημάρχου προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: «Απαράδεκτο το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας»

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκαν ενδείξεις ότι οι αρχές θέτουν την επιδημία του κορονοϊού υπό έλεγχο,

ενώ πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών.

Σύμφωνα με τον Σομπιάνιν, τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται –όπως η σύσταση προς τους ηλικιωμένους να μένουν στα σπίτια τους, η προώθηση της τηλεργασίας και η τηλεκπαίδευση για μέρος των μαθητών– αποδίδουν και προστατεύουν μεγάλο μέρος των Μοσχοβιτών από τον κορονοϊό.

Στο ιστολόγιό του ο δήμαρχος της Μόσχας σχολίασε μάλιστα ότι θεωρεί “εντελώς απαράδεκτα” πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως “η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η πλήρης απαγόρευση των μετακινήσεων στην πόλη, η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από την πόλη και το κλείσιμο σχεδόν όλων των επιχειρήσεων”.

Η καλύτερη στρατηγική για τον Σομπιανιν θα ήταν “να βρεθεί ένας μέσος όρος μεταξύ του κλεισίματος της πόλης και της πλήρους απόρριψης των περιοριστικών μέτρων. Δεν θα πρέπει να επηρεάσουμε σημαντικούς τομείς της οικονομίας και να στερήσουμε από τους πολίτες την εργασία τους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να βρούμε τρόπους να σπάσουμε την αλυσίδα των μολύνσεων από κορονοϊό”.

Παράλληλα ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη Μόσχα θα ξεκινήσει “τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο”.

(φωτο:unsplash)