Έτοιμη να ανακοινώσει δασμούς ύψους δεκάδων δις ευρώ είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δασμοί θα στοχεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, αμερικανικά προϊόντα και θα ανέλθουν στα 26δις ευρώ!
Σύμφωνα με την Κομισιόν, πρόκειται για αντίμετρα τα οποία θα στοχεύουν αμερικανικά προϊόντα και θα έρχονται ως απάντηση στην οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου της ΕΕ μετά το πρώτο κύμα δασμών του Τραμπ.
Όπως έχει αποκαλυφθεί οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες από τα κράτη-μέλη και τα αντίμετρα θα ισχύσουν ήδη από τα μέσα Απριλίου!
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σε δηλώσεις της μίλησε για «αδικαιολόγητους εμπορικούς περιορισμούς», εννοώντας εκείνους που επιβλήθησαν από τον Τραμπ.
«Λυπούμαστε για το μέτρο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της»
Πρόκειται για κανονικό εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ του Τραμπ και τη φτωχοποιημένη πολεμοχαρή Ε.Ε. των διεθνιστών!
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας καταγγέλλει o πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ “δοκιμάστηκε και απέτυχε” λέει ο Λευκός Οίκος
- Στη ΜΕΘ με βακτηριακή μηνιγγίτιδα 19χρονος φοιτητής στα Τρίκαλα – Προσπάθεια αποδιασωλήνωσής του αύριο
- Ποδόσφαιρο-Super League (Play Out 9-14, 2η αγωνιστική): Αυτή είναι η βαθμολογία
- Drone χτύπησε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σ. Αραβία παρά την εκεχειρία
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!









