Κάν’το όπως ο Τραμπ: «Βρέχει» δουλειές και όχι επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)

Ούτε δύο χρόνια δεν βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ ο «αντισυστημικός» Ντόναλντ Τραμπ και ήδη η οικονομική του πολιτική αποδίδει καρπούς.
Του Άρη Δημόπουλου

Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται αυτές τις μέρες στον αμερικανικό τύπο δείχνουν μία μείωση-ρεκόρ των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας.

Η μείωση δεν καθιστά συγκρίσιμη μόνο την διακυβέρνηση Τραμπ με την 8ετία του Μπαράκ Ομπάμα, αλλά με όλους του προκατόχους του από την δεκαετία ακόμη του 1969!

Ναι, καλά καταλάβατε. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα το χαμηλότερο επίπεδο από το 1969!

Συγκεκριμένα, αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά ανήλθαν στις 201.000, από 204.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ελέω εμπορικού πολέμου με την Κίνα, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση των αιτήσεων πάνω από τις 210.000 .

Η ιδιωτική πρωτοβουλία, έστω και με τα ημιτελή οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ ανθεί στις ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα τόσο στους επίσημους αριθμούς όσο και στην κοινωνία.

Κύρια αιτία; Η δραστική μείωση φόρων (flat) στις επιχειρήσεις που ήδη από τις αρχές του 2017 ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Eνδεικτική είναι η…ανηφόρα που πήρε η ανεργία στις ΗΠΑ κατά την 8ετία του αριστερού προέδρου Ομπάμα, ποσοστά που σήμερα τείνουν τελείως να αντιστραφούν:

Αντιθέτως, όπως φαίνεται και στην πολύ χρήσιμη σύγκριση παρακάτω, κατά την προεδρία Τραμπ έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια νέες δουλειές, την ώρα που στην θητεία Ομπάμα το πρόσημο ήταν αρνητικό κυρίως λόγω των υπέρογκων φόρων:

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu