Καμπότζη: Τριάντα έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους βρέφη και παιδιά, σκοτώθηκαν από την κατάρρευση υπό κατασκευή κτιρίου

Έξι παιδιά, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο βρέφη, είναι μεταξύ των 36 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στην Καμπότζη όπου ζούσαν μαζί με τις οικογένειές τους, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα που γνωρίζει έκρηξη στον τομέα της οικοδομής, κατήγγειλαν σήμερα επιζώντες. Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών φέρνει στο φως τους κινδύνους […]

Έξι παιδιά, ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο βρέφη,

είναι μεταξύ των 36 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στην Καμπότζη όπου ζούσαν μαζί με τις οικογένειές τους, ένα συχνό φαινόμενο στη χώρα που γνωρίζει έκρηξη στον τομέα της οικοδομής, κατήγγειλαν σήμερα επιζώντες.

Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών φέρνει στο φως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών στην Καμπότζη, με τους εργάτες συχνά να αναγκάζονται να ζουν στις οικοδομές προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Άλλοι 23 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το πολυώροφο υπό ανέγερση κτίριο, που βρισκόταν στην παράκτια πόλη Κεπ, κατέρρευσε την Παρασκευή την ώρα που οι εργάτες και οι οικογένειές τους ξεκουράζονταν αφού είχαν ρίξει το τσιμέντο για τον έβδομο όροφο.

Οι αρχές ακόμη δεν έχουν καθορίσει τα αίτια της κατάρρευσης.

Μία ολόκληρη οικογένεια, στην οποία περιλαμβάνεται ένα βρέφος 5 μηνών και ένα 4χρονο παιδί, σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτιρίου, δήλωσε ο Σεθ Φέρα, οικογενειακός φίλος.

Η μητέρα Μέι Αζ Γιάι πήγε να εργαστεί στην κατασκευή του κτιρίου μαζί με τον σύζυγό της όταν ήταν έγκυος και ολόκληρη η οικογένεια ζούσε εκεί.

«Εργαζόταν ως τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης και μετά σταμάτησε», εξήγησε ο Σεθ Φέρα, που ζει κοντά στο κτίριο.

Οι αρχές της Καμπότζης έχουν συλλάβει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που ταυτοποιήθηκε ως ο Εκ Σαρούν, καθώς και τη σύζυγό του Τσιβ Σόθι, όμως ο κυβερνήτης της Κεπ, ο Κεν Σάθα, επεσήμανε σήμερα ότι δεν γνωρίζει αν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κάποιο έγκλημα.

«Επί της αρχής οι εργάτες δεν επιτρέπεται να ζουν στα εργοτάξια», εξήγησε ο Κεν Σάθα. «Όμως δεν υπάρχουν μέρη για να κοιμηθούν. Επρόκειτο για μια ιδιωτική κατασκευή».

Όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές θα απαγορεύσουν στους εργάτες να ζουν στα εργοτάξια, απάντησε: «Θα λάβουμε μέτρα».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Χουν Σεν υποβάθμισε τους κινδύνους, λέγοντας στους δημοσιογράφους χθες Κυριακή ότι τέτοιου είδους καταστροφές συμβαίνουν παντού.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί