Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Καμερούν επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,
σε επίθεση που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και ανακαλύφθηκε πως έγινε μία εβδομάδα αφότου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.
Ο Αλί Ραμάτ, δήμαρχος της πόλης Νταράκ, στον απώτερο βορρά του Καμερούν, εξήγησε ότι η επίθεση διαπράχθηκε την 22η Δεκεμβρίου και την αποκάλυψε ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν.
Η επίθεση διαπράχθηκε στο νησί Νταμπά Λαμί, στη λίμνη Τσαντ.
Οι δράστες «ήρθαν από τον Νίγηρα», είπε ο Ραμάτ. «Όταν έφθασαν, άρπαξαν ένα πλεούμενο που ανήκει σε εμπόρους, που συνήθως πάνε [στο νησί] για να αγοράσουν φρέσκα ψάρια, αλλά έβγαλαν μαχαίρια. Περίπου 50 αλιείς σφαγιάστηκαν», πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος είπε πως όταν στελέχη των αρχών έφθασαν επιτόπου, είδαν πτώματα σε αποσύνθεση να επιπλέει.
Τουλάχιστον είκοσι από τα θύματα ήταν υπήκοοι Καμερούν, ενώ τα υπόλοιπα τουλάχιστον τριάντα πολίτες του Τσαντ και του Νίγηρα που ψάρευαν στη λίμνη.
Η περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση έχει μετατραπεί σε εστία δράσης τζιχαντιστών, καθώς ο στρατός αδυνατεί να φρουρεί την αχανή έκταση, εξήγησε ο τοπικός αιρετός. «Δεν υπάρχουν στρατιώτες στη συγκεκριμένη ζώνη. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να φεύγουν από τον Νίγηρα, να μπαίνουν ελεύθερα στη ζώνη, να διαπράττουν επιθέσεις και να φεύγουν» ανενόχλητοι, πρόσθεσε.
Η Μπόκο Χαράκ δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέχρι στιγμής, κάτι που γενικά σπανίως κάνει.
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνομιλίες Τουρκίας, Αιγύπτου και Σ. Αραβίας με στόχο το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Νετανιάχου για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο: Δεν υπήρχε “κακόβουλη πρόθεση”
- Την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εξέφρασε η Ιταλία μετά το περιστατικό στον Πανάγιο Τάφο
- Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στη Μ. Ανατολή λόγω ιρανικών απειλών
- Ο Μ. Χαρακόπουλος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ
- Ευχαριστίες Μ. Χαμενεΐ σε Ιρακινούς και τη θρησκευτική τους ηγεσία «για τη στήριξή τους»
- Όταν η τρέλα «φοράει νυφικό»: Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν παντρευτεί οι άνθρωποι
- Το ΑΠΘ «εκτοξεύεται» στο διάστημα με τον νανοδορυφόρο PeakSat
- Ευρώπη-Ουκρανία/Ιράν: Η πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια









