• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Καλά, αυτοί δεν είναι εχθροί;» Ο Πούτιν βοηθάει τον Τραμπ και ο πλανήτης…τα χάνει (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλά, αυτοί δεν είναι εχθροί;» Ο Πούτιν βοηθάει τον Τραμπ και ο πλανήτης…τα χάνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμιος σάλος έχει ξεσπάσει,

μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, που παρενέβη «από το πουθενά» για να δώσει χείρα βοηθείας στον Ντόναλντ Τραμπ, στην υπόθεση Ζελενσκι στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο «Τσαρ-Βλαντ» δήλωσε:

«Ο Τραμπ στράφηκε σε έναν συνάδελφο με το αίτημα να ερευνήσει πιθανή διαφθορά που σχετίζεται με μέλη της προηγούμενης διοίκησης. Οποιοσδήποτε αρχηγός κράτους θα έκανε το ίδιο». «Έχουν (σ.σ: οι Δημοκρατικοί) ήδη χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε δικαιολογία για να επιτεθούν στον Τραμπ. Τώρα, είναι η Ουκρανία».

Πολλοί παραξενεύτηκαν με αυτή του την ενέργεια, αφού θεωρητικά… Τραμπ και Πουτιν είναι…εχθροί, και προσπαθούν να βρουν το κίνητρο που ώθησε τον Ρώσο πρόεδρο να βοηθήσει τον Αμερικανό ομόλογό του. Ωστόσο δεν πρόκειται περί κάποιων συμφερόντων ή επαγγελματικού κινήτρου. Απλούστατα, όπως σας έχουμε γράψει στο El.gr, Τραμπ και Πούτιν ελέγχονται από τον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό πόλο εξουσίας, την Εθνική Δεξιά ή Παλιά Τάξη των Πραγμάτων.

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί (που στηρίζονται από το Βαθύ αριστερόστροφο Κράτος των ΗΠΑ, Ομπάμα, Χίλαρι κτλ), ζήτησαν, «όλως τυχαίως», με πρόφαση την υπόθεση για την οποία κυνηγούν τον Τραμπ, τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον…Πούτιν. Το Κρεμλίνο απάντησε πως αν θα δοθούν, θα δοθούν υπό συγκεκριμένους όρους.

Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος, ρωτήθηκε, για το αν η Ρωσία θα επιχειρήσει να αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ. Ο Πούτιν απάντησε αστειευόμενος. «Θα σας πω ένα μυστικό: ναι! Θα το κάνουμε σίγουρα… Απλά μην το πείτε σε κανέναν».

Μετά και την παρέμβαση Πούτιν, οι Δημοκρατικοί διατηρούν την πίεση στον Τραμπ, απειλώντας χθες Τετάρτη να αναγκάσουν τον Λευκό Οίκο να τους παραδώσει τα έγγραφα που ζητούν. Όπως δηλώνουν Οι κοινοβουλευτικοί θα απευθυνθούν επισήμως προς τον Λευκό Οίκο με κλήτευση την Παρασκευή, αν ως τότε δεν τους έχουν δοθεί τα έγγραφα που επιθυμούν. «Δεν κάνουμε πλάκα εδώ. Δεν θέλουμε αυτό να τραβήξει επί μήνες και μήνες, όπως φαίνεται να είναι η στρατηγική της κυβέρνησης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος από τη μεριά του, μέσω Twitter εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Δημοκρατικών, λέγοντας πως κάνουν Μ@@@@ΚΙΕΣ από όταν εκλέχτηκαν.

«Οι Δημοκρατικοί που δεν κάνουν τίποτα θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας μας, όχι στο να ξοδεύουν τον χρόνο και την ενέργεια όλων μας σε Μ@@@ΚΙΕΣ, κάτι που κάνουν από τότε που εξελέγην με μεγάλη διαφορά το 2016 (…) Βρείτε καλύτερο υποψήφιο αυτή τη φορά, θα τον χρειαστείτε!» έγραψε.

(φώτο: Eurokinissi)