• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • J-15: Η Κίνα αποσύρει τα προβληματικά μαχητικά αεροσκάφη και αναπτύσσει καινούρια (βίντεο)

J-15: Η Κίνα αποσύρει τα προβληματικά μαχητικά αεροσκάφη και αναπτύσσει καινούρια (βίντεο)

Έπειτα από μια σειρά μηχανικών βλαβών και συντριβών η Κίνα αποφάσισε την απόσυρση των προβληματικών μαχητικών αεροσκαφών J-15 και θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός καινούριου μαχητικού, το οποίο θα επιχειρεί από τα αεροπλανοφόρα της.

 

Το J-15 βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο του ρωσικού μαχητικού 4ης γενιάς Sukhoi Su-33, μοντέλο που πλέον έχει περισσότερα από 30 χρόνια ενεργούς δράσης. Αναπτύχθηκε από τη Shenyang Aircraft Corporation, μια εταιρία της κρατικής αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας.

Η Κίνα πρέπει να αναπτύξει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος για να επιχειρεί από τα νέα αεροπλανοφόρα της, γεγονός που καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό, αν υπολογίσει κανείς ότι η Κίνα επιθυμεί να δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις ομάδες αεροπλανοφόρων για να εκπληρώσει τις παγκόσμιες ναυτικές φιλοδοξίες της και να υπερασπιστεί τα αυξανόμενα υπερπόντια συμφέροντά της, δήλωσε ο ναυτικός εμπειρογνώμονας Li Jie στο Πεκίνο.

«Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της μαχητικής ικανότητας των κινεζικών αεροπλανοφόρων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα επιχειρεί από αυτά», δήλωσε ο Λι προσθέτοντας ότι το stealth μαχητικό FC-31 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για την αντικατάσταση του J -15.

Το FC-31 της Κίνας είναι ένα νεότερης γενιάς stealth μαχητικό που έκανε την πρώτη του πτήση το 2012 και είναι μικρότερος και ελαφρύτερος από το J-15.

Ο Αντιπτέραρχος Ζανγκ Χονγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Κίνας, δήλωσε επίσης στη
South China Morning Post ότι αναπτύσσεται ένα «νέο μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το J-15».

Η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα νέο μαχητικό αεροπλάνο έχει γίνει πιο πιεστική μετά από μια σειρά από «αδικαιολόγητες μηχανικές βλάβες» που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατος ενός πιλότου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Δύο στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις συντριβές που αφορούσαν τα J-15, αν και μόνο δύο από αυτές έχουν αναφερθεί από τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu