Σε βάρος του Μάσιμο Τζιλιότι είχε εκδοθεί κόκκινη ειδοποίηση —διεθνές ένταλμα σύλληψης— από τη διεθνή αστυνομική υπηρεσία κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας, κράτους μέλους της, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο θεσμός με έδρα τη Λιόν (νότια Γαλλία).
Ο ύποπτος συνελήφθη από την κολομβιανή αστυνομία αφού «μέλη του επιχειρησιακού τμήματος ερευνών των καραμπινιέρων (σ.σ. της ιταλικής χωροφυλακής) της Μπολόνιας ανέλυσαν και διένειμαν πληροφορίες» της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας Ευρωπόλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν διευκρίνισε ούτε την ημερομηνία, ούτε την ακριβή τοποθεσία της σύλληψης.
Ο εντοπισμός του υπόπτου ήταν αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος της Ιντερπόλ που έχει βαφτιστεί I-CAN («συνεργασία της Ιντερπόλ εναντίον της Ντράνγκετα») στη Λιόν, με την υποστήριξη ιταλού αστυνομικού στην Κολομβία.
«Η έρευνα για τον ύποπτο επιταχύνθηκε στη νότια Αμερική αφού το πρόγραμμα I-CAN ειδοποίησε τον Σεπτέμβριο για τον φυγά τις αρχές της Βραζιλίας, της Κολομβίας, της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Παναμά και της Βενεζουέλας», αναφέρει ακόμη το δελτίο Τύπου της Ιντερπόλ.
Αφότου δημιουργήθηκε το 2020, το I-CAN έχει διευκολύνει τη σύλληψη 93 φυγάδων σε διεθνές επίπεδο, κατά την Ιντερπόλ, διεθνή οργανισμό με 195 κράτη μέλη και 800 εργαζομένους στη Λιόν, ο οποίος φέτος κλείνει έναν αιώνα ύπαρξης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μητσοτάκης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού
- Το ΒΙΝΤΕΟ από Γερμανία που δείχνει ότι έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για την Ευρώπη
- Έλον Μασκ: Χρειάζονται ριζικές αλλαγές, αλλιώς η Ευρώπη θα καταρρεύσει
- ΗΠΑ: Οι εποικοδομητικές συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο θα επαναληφθούν αύριο
- Β. Κικίλιας: 85 χρόνια μετά το «Όχι» θλίβομαι γι’ αυτά που συμβαίνουν με το μνημείο του Άγνώστου Στρατιώτη
- Έπος! Ποδοσφαιριστής πέταξε τη βέρα του στα… αζήτητα για να μπει στο γήπεδο, vid
- Super League: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της ΑΕΛ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό
- Ένα σενάριο «εφιάλτης» για τους διεθνιστές: Τι θα μπορούσε να γίνει το 2028;
- Λειτουργικός εκσυγχρονισμός και προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στα αεροδρόμια
- Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









