• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιταλία: Θύμα απαγωγής ο 6χρονος Έιταν, που σώθηκε από πτώση του τελεφερίκ

Ιταλία: Θύμα απαγωγής ο 6χρονος Έιταν, που σώθηκε από πτώση του τελεφερίκ

Δεν έχουν τέλος οι δυσάρεστες εκπλήξεις για τον μικρό Έιταν, που τον περασμένο Μάιο ήταν ο μοναδικός διασωθείς της οικογένειάς του από πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία.

Aυτή τη φορά και ενώ ο μικρός Έιταν ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το σχολείο, ο παππούς του πήρε το εξάχρονο παιδί και το μετέφερε στο Ισραήλ.

Ωστόσο, η επιμέλεια του μικρού, μετά το θάνατο των γονιών του στο ίδιο δυστύχημα με το τελεφερίκ, έχει ανατεθεί στην αδελφή του πατέρα του που ζει στην Ιταλία. Τώρα ο παππούς διώκεται από τους ιταλούς εισαγγελείς για απαγωγή ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έιταν μεταφέρθηκε στο Ισραήλ με ιδιωτική πτήση από τον παππού του, από την μεριά της μητέρας του. Η επιμέλεια, όμως, του μικρού έχει ανατεθεί στην θεία του, η οποία ζει στην Ιταλία και είναι αδελφή του πατέρα του Έιταν. Ήταν γιατρός και έχασε και αυτός την ζωή του κατά την τραγική πτώση του τελεφερίκ στην περιοχή Μοταρόνε της βόρειας Ιταλίας,about:blank

Ο παππούς κατάφερε να επιβιβάσει τον εξάχρονο εγγονό του στο ιδιωτικό αεροσκάφος καθώς είχε κρατήσει το διαβατήριο του Έιταν, παρά το ότι με δικαστική απόφαση του είχε ζητηθεί να το παραδώσει στην θεία του, στην Ιταλία. Ο ιταλικός Τύπος δεν αποκλείει, μάλιστα, να υπήρξε και καλυμμένη βοήθεια από μέρους στελεχών των μυστικών υπηρεσιών του Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάντως, η κυβέρνηση του Ισραήλ τάσσεται υπέρ της επιστροφής του μικρού στην Ιταλία, όπου το παρακολουθεί ψυχολόγος και σήμερα θα έπρεπε να αρχίσει να πηγαίνει σχολείο, στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Στο μεταξύ, στο κοινοβούλιο της Ρώμης, το κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία» ζήτησε από την κυβέρνηση Ντράγκι να εξηγήσει πώς μπόρεσε να βγει από την χώρα ένα ανήλικο παιδί, το οποίο έχει περάσει μάλιστα μια τόσο τραυματική εμπειρία και με την βοήθεια ειδικών προσπαθεί να βρει και πάλι την ψυχολογική του ισορροπία.

(newsit. gr / photo: screenshot)