• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιταλία: Σχετικά με την τύχη της Κάρολα Ράκετε, ο ιταλός πρωθυπουργός υπενθυμίζει στην Μέρκελ την αρχή της διάκρισης των εξουσιών

Ιταλία: Σχετικά με την τύχη της Κάρολα Ράκετε, ο ιταλός πρωθυπουργός υπενθυμίζει στην Μέρκελ την αρχή της διάκρισης των εξουσιών

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι δεν διαθέτει εξουσία για την τύχη της γερμανίδας πλοιάρχου, η οποία συνελήφθη αφού παραβίασε απαγόρευση ελλιμενισμού, και πρόσθεσε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ «με ρώτησε για την πλοίαρχο και εξήγησαν ότι η εκτελεστική εξουσία στην Ιταλία είναι χωριστή από την δικαστική εξουσία…ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παρέμβει. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Η Κάρολα Ράκετε, 31 ετών, πέρασε δύο εβδομάδες επί του πλοίου Sea Watch στα διεθνή ύδατα μαζί με δεκάδες αφρικανούς μετανάστες και τελικά έδεσε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα χωρίς άδεια.

Οι δικαστές της πόλης του Αγκριτζέντο της Σικελίας θα αποφασίσουν την απελευθέρωσή της ή μη έπειτα από ακροαματική διαδικασία αργότερα σήμερα.

(φώτο: Pexels)