• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιστορική ομιλία Τραμπ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: Συνοδευόμενος από τον στρατό έστειλε μήνυμα Εθνικής Δεξιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιστορική ομιλία Τραμπ για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: Συνοδευόμενος από τον στρατό έστειλε μήνυμα Εθνικής Δεξιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολύ διαφορετική ομιλία πραγματοποίησε ο Εθνικοδεξιός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για την επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ στάθηκε μπροστά στο «θρυλικό Μνημείο του Λίνκολν» κατά τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, από όπου και εκφώνησε μια καθαρά πατριωτική ομιλία, που καμία σχέση δεν είχε με αυτές των προκατόχων του.

Στην διάρκεια της ομιλίας του, όπως αναφέρει το Αμερικανικό Politico, ο Τραμπ αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε την εφευρετικότητα των ΗΠΑ, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κι έγινε -για πρώτη φορά- στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να ενσωματώσει τον εαυτό του, στον (παραδοσιακά) ακομμάτιστο εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Ουάσινγκτον.

Προκειμένου να αποκρούσει την άσκηση οποιασδήποτε κριτικής, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ δεν υποστήριξαν τους εορτασμούς με την συμμετοχή τμημάτων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε κάποια στιγμή στην εξέδρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, αλλά και τον πρόεδρο του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο πλευρό του προέδρου Τραμπ, καθώς ο ίδιος μιλούσε στην εκδήλωση, ενώ ο καιρός στην Ουάσινγκτον ήταν βροχερός.

Τιμητικές διελεύσεις στην διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους “Blue Angels,” που έκλεισε την προεδρική ομιλία.

Η 45λεπτη ομιλία του προέδρου Τραμπ είχε ως κεντρικό στόχο να δώσει έμφαση στην δύναμη και την αποφασιστικότητα του αμερικανικού λαού.

Ο Τραμπ μιλώντας πίσω από ένα αλεξίσφαιρο τζάμι που είχε καλυφθεί από σταγόνες της βροχής που έπεφτε, αναφέρθηκε σε μία σειρά διαφορετικών ιστορικών προσώπων. Μεταξύ αυτών, στην Μπέτσι Ρος (έραψε την πρώτη σημαία των ΗΠΑ), στον κοινωνικό μεταρρυθμιστή Φρέντερικ Ντάγκλας, αλλά και στην Χάριετ Τάμπμαν, η οποία, ήταν μία αγωνίστρια υπέρ της κατάργησης της δουλείας των μαύρων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις σουφραζέτες, ενώ ζήτησε από ένα εξέχον μέλος του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων να έρθει στην εξέδρα της ομιλίας του. Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην ομιλία που είχε κάνει ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στο ίδιο ιστορικό σημείο, το 1963 στην διάρκεια της οποίας είπε την ιστορική φράση: “let freedom ring.”

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε και στην εξερεύνηση του διαστήματος λέγοντας: “Σύντομα κάποια ημέρα θα στήσουμε την αμερικανική σημαία στον Άρη!” Με το ακροατήριο να χειροκροτεί.

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ απέφυγε να πολεμήσει στο Βιετνάμ, επικαλούμενος ιατρικά προβλήματα και πετυχαίνοντας την εξαίρεσή του, ο ίδιος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του χθες, στην θυσία και στον δυναμισμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ περιέγραψε τον εαυτό του, ως τον Αμερικανό πρόεδρο που συντάσσεται πλήρως με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Κανένας εχθρός δεν συναντήθηκε με τους ανθρώπους μας, χωρίς την βοή του κεραυνού,” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ, σε ένα σημείο της ομιλίας του, σχολιάζοντας τον δυναμικό χαρακτήρα που έχει η παρέμβαση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σε μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο ίδιος προσπάθησε να εκφωνήσει τον λόγο του, δίνοντας έμφαση στην ενότητα μεταξύ των Αμερικανών και στον ορίζοντα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών του 2020.

“Το μέλλον ανήκει στους γενναίους, στους δυνατούς, στους υπερήφανους και στους ελεύθερους. Είμαστε ένας λαός που κυνηγάμε ένα όνειρο σε ένα μεγαλοπρεπή προορισμό. Όλοι μας μοιραζόμαστε τους ίδιους ήρωες, το ίδιο σπίτι, την ίδια καρδιά κι όλοι πλαστήκαμε από τον ίδιο μεγαλοδύναμο Θεό,” είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της ομιλίας του.

Παρά την βροχή και τον συννεφιασμένο καιρό, όσοι είχαν αγοράσει ειδικά εισιτήρια (VIP) πήγαν να ακούσουν τον Τραμπ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έφταναν από το Μνημείο Λίνκολν σχεδόν μέχρι το τέλος της μεγάλης πισίνας που υπάρχει στον χώρο (Reflecting Pool) παρά το γεγονός ότι πολλά σημεία δεν ήταν ασφυχτικά γεμάτα από κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος κινητοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να μοιράσει εισιτήρια για την όλη εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε βιαστικά, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ την ονειρεύονταν από το 2017, όταν είχε επισκεφτεί την Γαλλία, στην διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Βαστίλης.

Μία μεγάλη συγκέντρωση εξαιρετικών πατριωτών, αυτό το βράδυ, σε όλο το μήκος, μέχρι το Μνημείο του Ουάσινγκτον,” έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter, αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, μετά την ομιλία του.

Δείτε παρακάτω πλάνα από τη φετινή ομιλία Τραμπ αλλά και από παλαιότερη εκδήλωση του Ομπάμα για την ημέρα της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και κάντε τη σύγκριση. Το μήνυμα της Εθνικής Δεξιάς, η οποία ελέγχει τον Τραμπ είναι σαφέστατο.

Όπως σας έχουμε γράψει στο Εl.gr, Η Εθνική Δεξιά ελέγχει Ρωσία και ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που μετά τις μεγαλειώδεις παρελάσεις στη Ρωσία, ήρθε η ώρα να δούμε κάτι αντίστοιχο και στις ΗΠΑ, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Τάξη με τα δικά της τσιράκια (βλ. Ομπάμα) γιόρταζαν μέσα σε ένα παγκοσμιοποιητικό και όχι εθνικό κλίμα, ρίχνωτας…πυροτεχνήματα!

Προτάσσοντας τα άρματα μάχης, η Εθνική Δεξιά στέλνει μήνυμα στη Νέα Τάξη, που επιθυμεί την εγκαθίδρυση του παγκόσμιου κράτους, ότι ο «κόσμος της ειρήνης» που ονειρεύεται, μπορεί να τιναχτεί στον αέρα, ανά πάσα στιγμή.

Τα συμπεράσματα δικά σας!


Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του Τραμπ (στα αγγλικά):

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •