Ισραηλινός Υπουργός σε Παλαιστίνιους: «Φύγετε για άλλες χώρες»

Υψηλόβαθμος ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως η Γάζα δεν μπορεί να επιβιώσει ως ανεξάρτητη οντότητα και πως θα ήταν καλύτερα για τους Παλαιστίνιους εκεί να φύγουν για άλλες χώρες.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, επικεφαλής ενός από τα θρησκευτικά εθνικιστικά κόμματα στον συνασπισμό του Νετανιάχου, δήλωσε πως υποστηρίζει την άποψη δύο μελών του ισραηλινού κοινοβουλίου που έγραψαν ένα άρθρο γνώμης στην Wall Street Journal όπου λένε πως δυτικές χώρες θα πρέπει να δεχθούν οικογένειες από τη Γάζα που έχουν εκφράσει επιθυμία να μετεγκατασταθούν.

Τα σχόλια υπογραμμίζουν τους φόβους σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου ότι το Ισραήλ θέλει να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη όπου θέλουν να οικοδομήσουν ένα μελλοντικό κράτος, σε μια επανάληψη της μαζικής απώλειας περιουσιών Παλαιστινίων όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948.

“Καλωσορίζω την πρωτοβουλία εθελοντικής μετανάστευσης των Αράβων της Γάζας σε χώρες σε όλο τον κόσμο”, ανέφερε ο Σμότριχ σε μια δήλωση. “Είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και για ολόκληρη την περιοχή έπειτα από 75 χρόνια προσφύγων, φτώχειας και κινδύνου”.

Είπε πως μια περιοχή τόσο μικρή όσο η Λωρίδα της Γάζας χωρίς φυσικούς πόρους δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μόνη της, και πρόσθεσε: “Το Κράτος του Ισραήλ δεν θα μπορεί πλέον να δεχθεί την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα”.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί