μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από την Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.
Οι εννέα τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στην Νότια Κορέα, επισκέφθηκαν ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.
Το υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα την διαδρομή της ομάδας των τουριστών από την Νότια Κορέα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει «επιδημιολογική έρευνα» για να εντοπίσει πιθανή διάδοση. Εδωσε σε εντολή σε όποιον ήρθε σε στενή επαφή με την ομάδα να το αναφέρει στις αρχές και να παραμείνει περιορισμένος στο σπίτι του για 14 ημέρες παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας εξέδωσε αντίστοιχες οδηγίες για τα παλαιστινιακά εδάφη.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και, εάν χρειασθεί, να δώσει εξηγήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα κάθετη αύξηση νέων κρουσμάτων του ιού στην χώρα.
Ισραηλινή γυναίκα που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρέθηκε θετική στον ιό μετά την επιστροφή της στο Ισραήλ χθες, αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών υγείας του Ισραήλ.
Δεν υπάρχουν άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο Ισραήλ ή τα παλαιστινιακά εδάφη.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Οι προμήθειες κηροζίνης θα χρειαστούν «μήνες» για να επιστρέψουν στην ομαλότητα
- Έτοιμη η Β. Όλγας: Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση και επιστρέφουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
- Επικό χιούμορ στην Αίγυπτο: Το τραγούδι που ακούστηκε στην άφιξη Κορεατών τουριστών! vid
- Χάρι Στάιλς: Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του Meltdown 2026
- Ρόδος: Ανήλικοι «πιάστηκαν στα πράσα» από αστυνομικούς ενώ… «ξάφριζαν» εστιατόριο
- «Αγαπητή Ursula» – Ο Μητσοτάκης ζητά ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό
- Σελίν Ντιόν: 6 νέες συναυλίες στο Παρίσι λόγω της τεράστιας ζήτησης!
- Ταϊλάνδη: Αυτός ο κλήρος κάθε χρόνο φέρνει… δάκρυα και λιποθυμίες! (BINTEO)
- Παπασταύρου για δελτίο στα καύσιμα: «Είμαστε πολύ μακριά από εκεί»
- Ξεκινά η ψηφιακή ενδυνάμωση 2.740 ατόμων με αναπηρία σε 74 Κόμβους σε όλη τη χώρα









