• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ισπανία: Η επίσημη εκκλησία αρνήθηκε να φιλοξενήσει σύναξη με θέμα την αποφυγή των εκτρώσεων

Ισπανία: Η επίσημη εκκλησία αρνήθηκε να φιλοξενήσει σύναξη με θέμα την αποφυγή των εκτρώσεων

Το κόμμα Vox της χώρας, πρωτοστάτησε σε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί σε εκκλησία στη Σεβίλλη, ειδική λειτουργία με θέμα την αποφυγή των εκτρώσεων.

Όπως αναφέρουν πηγές του Vox στο πρακτορείο Europa Press αρχικά ο ιερέας της εκκλησίας «δεν έφερε αντίρρηση» στην παράκληση που είχε ζητήσει το κόμμα για σήμερα στις 11.00.

Ωστόσο, μόλις χθες τους ανακοίνωσε πως «δεν θα την τελέσει κατόπιν διαταγής από την Αρχιεπισκοπή». Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Σεβίλλης, ο ιερέας της Γκέλβες ενημέρωσε πως το Σάββατο θα τελεσθεί η καθιερωμένη θεία λειτουργία για την ημέρα των «Αθώων Αγίων» και ρώτησε εάν θα επιτραπεί η παράκληση ειδικά για το θέμα των αμβλώσεων. Από την Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσαν πως μόνον η «θεία λειτουργία θα τελεσθεί κανονικά».

Έτσι, με την άρνηση της της επίσημης Εκκλησίας, η παράκληση που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το κόμμα Vox ακυρώθηκε. Οι ίδιες πηγές λένε πως η ειδική παράκληση θα γινόταν στην κοινότητα Γκέλβες, στη Σεβίλλη, για όλες τις γυναίκες που κινδυνεύουν με αποκλεισμό και σκέπτονται να κάνουν άμβλωση.

Μπορεί ωστόσο η εκκλησία, να αρνήθηκε να φιλοξενήσει μια σύναξη με θέμα την αποφυγή των εκτρώσεων, ωστόσο η πολιτική παράταξη θα πραγματοποιήσει τη σημερινή δημόσια εκδήλωσή της στην Τριάνα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Εκκλησίας, το Vox υπογράμμισε πως θα την «σεβαστεί, μολονότι «δεν την κατανοεί, ούτε τη συμμερίζεται» και δηλώνει «έκπληκτο» για την ακύρωση αυτή.

«Εμείς δεν σκοπεύαμε να το εκμεταλλευθούμε πολιτικά», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την εν λόγω ακύρωση, το Vox προτίθεται να πραγματοποιήσει τις άλλες παρεμβάσεις του «για να ξυπνήσει συνειδήσεις», όπως λέει. Σήμερα Σάββατο, έχει προσκαλέσει όποιον θέλει να παρευρεθεί στις 12.00 τοπική ώρα στην κεντρική πλατεία της Τριάνα σε συνέντευξη Τύπου.

Εκεί θα αναγνωσθεί το μανιφέστο του κόμματος για τις αμβλώσεις, και θα μοιρασθούν «εκατοντάδες κούκλες που αναπαριστούν ένα έμβρυο ηλικίας 14 μηνών», που αποδεικνύει πως ήδη είναι σχηματισμένος ένας ανθρώπινος οργανισμός, που η ζωή τους δεν πρέπει να αφαιρεθεί.

(φώτο: Unsplash.com)