• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ίσως και σήμερα οι τελικές αποφάσεις στη Γερμανία για παράταση του lockdown

Ίσως και σήμερα οι τελικές αποφάσεις στη Γερμανία για παράταση του lockdown

Η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων ξεκίνησαν με καθυστέρηση 2 ωρών τις συζητήσεις τους για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Θεωρείται βέβαιη η παράταση του σκληρού lockdown έως τις 31 Ιανουαρίου. Η εστίαση και το λιανικό εμπόριο πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν, ενώ αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών επαφής. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ανάγκη για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Επίσης θα συζητηθεί ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας στα hotspots κρουσμάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η καγκελαρία θα πιέσει γι΄ αυτό. Εάν ληφθεί σχετική απόφαση τότε θα επιτρέπεται στους πολίτες να απομακρύνονται από το σπίτι τους μόνο εντός συγκεκριμένης ακτίνας. Υπάρχει ήδη ένας ανάλογος κανονισμός στην Σαξονία.

Η συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων επρόκειτο να ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα , αλλά αναβλήθηκε λόγω της ανάγκης για περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών των κρατιδίων.