Ισλανδία: Βρυχάται ηφαίστειο που θα μπορούσε να αφανίσει ολόκληρη πόλη

«Μπορεί να σβηστεί από τον χάρτη».

Ένα ηφαίστειο στην Ισλανδία «θα μπορούσε να εξαλείψει ολόκληρη την πόλη Γκρίνταβικ», καθώς 3.000 κάτοικοι έχουν εκκενωθεί από τη νοτιοδυτική πόλη λόγω της αυξανόμενης απειλής έκρηξης.

Εάν το ηφαίστειο Φαγκραντάλσφιαλ εκραγεί στη χερσόνησο του Ρέικιανες, θα μπορούσε να είναι χειρότερο από την έκρηξη Βεστμανέγιαρ πριν από 50 χρόνια που κατέστρεψε την πόλη, δήλωσε στο RUV ο ηφαιστειολόγος Άρμαν Χόσκουλντσον.

Ο Ράγκα Αγκουσντότιρ που ζει κοντά στο Γκρίνταβικ προειδοποίησε για την πιθανότητα «να καταστραφεί η πόλη». «Το σενάριο στο τραπέζι τώρα είναι ότι θα συμβεί μέσα ή ακριβώς βόρεια της πόλης Γκρίνταβικ. Δεν υπάρχουν καλά σενάρια εδώ», είπε.

Οι κάτοικοι έζησαν μία νύχτα τρόμου, καθώς 880 σεισμοί κάτω των τριών Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σύγκριση με τους προηγούμενους 1.485 σεισμούς που συγκλόνισαν τη χώρα μέσα σε 48 ώρες. Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο είπε ότι υπήρχε «σημαντικός» κίνδυνος έκρηξης λόγω του μεγέθους της υπόγειας εισβολής μάγματος και του ρυθμού με τον οποίο κινούνταν.

(newsbomb – freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί