Ισχυρή έκρηξη και πυροβολισμοί με νεκρούς κοντά στο τουρκικό Κοινοβούλιο, vid

Οι πρώτες εικόνες.

Ισχυρή έκρηξη καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, ξυπνώντας μνήμες από την απόπειρα πραξικοπήματος πριν από μερικά χρόνια.

Πολύ κοντά υπάρχουν κι άλλα κυβερνητικά κτίρια. Η τουρκική Βουλή επρόκειτο σήμερα να επανεκκινούσε τις εργασίας της.

H έκρηξη σημειώθηκε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα και, σύμφωνα με το CNN Turk, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι μετά την έκρηξη ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών χαρακτηρίζει την έκρηξη «τρομοκρατική επίθεση».

Ο υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας θανάσιμα 2 αστυνομικούς, ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας και ακόμα ένας δράστης είναι επίσης νεκροί.

«Γύρω στις 09.30, έγινε βομβιστική επίθεση από δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί. Ακόμα ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανηλεώς μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Όλες οι παρακείμενες οδοί, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της τουρκικής πρωτεύουσας, έχουν κλείσει.

Δείτε τα πρώτα πλάνα:

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί