• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιρανικές αρχές: «H έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο δεν οφείλεται σε κάποιου είδους επίθεση»

Ιρανικές αρχές: «H έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο δεν οφείλεται σε κάποιου είδους επίθεση»

iran
H Tεχεράνη δεν θεωρεί ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Natanz, στις αρχές Ιουλίου, ήταν αποτέλεσμα επίθεσης με drone ή πυραύλων,

δήλωσε την Παρασκευή ο Mojtaba Zonnour, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής στο ιρανικό κοινοβούλιο.

«Η έρευνα έδειξε ότι η προέλευση της έκρηξης στην πυρηνική εγκατάσταση του Natanz στην επαρχία Isfahan προκλήθηκε από εσωτερικούς παράγοντες».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση με drone ή πυραύλους.

Ορισμένα τοπικά πρακτορεία ειδήσεων απέδωσαν την έκρηξη σε σαμποτάζ του Ισραήλ. Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσάβι είχε απορρίψει αυτές τις αναφορές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.


Στα μέσα Ιουλίου, ο Μουσάβι προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν η Τεχεράνη αποκτήσει πληροφορίες για τη συμμετοχή οποιασδήποτε χώρας στο συμβάν.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη έπληξε τον πυρηνικό σταθμό Natanz στις 2 Ιουλίου. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ή διαρροές ραδιενεργών υλικών από την εγκατάσταση.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)