• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος της τηλεμαχίας, μεταξύ 20 υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Πότε θα γίνει ο δεύτερος γύρος της τηλεμαχίας, μεταξύ 20 υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών

Οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου της ανοιχτής τηλεοπτικής συζήτησης με την συμμετοχή 20 υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σύμφωνα με το “Politico.”

Η τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Ιουλίου στο Ντιτρόιτ, ενώ ένας αριθμός των υποψηφίων που θα λάβει μέρος στην τηλεοπτική συζήτηση, γνωρίζει ότι θα πρόκειται για την τελευταία δημόσια εμφάνισή του, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την επιλογή του τελικού προεδρικού υποψηφίου από τους Δημοκρατικούς.

Στην αναφερόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση θα λάβει μέρος κι ο κυβερνήτης της Μοντάνα Στιβ Μπούλοκ που έχασε τον πρώτο κύκλο της τηλεμαχίας που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, αλλά εισήλθε στην κούρσα για την διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, μετά τον τερματισμό της προεκλογικής εκστρατείας του μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων Έρικ Σουάλγουελ.

Ο Μάικ Γκρέιβελ πρώην Γερουσιαστής από την Αλάσκα συγκέντρωσε επίσης, τον απαραίτητο αριθμό των δωρητών για την συμμετοχή του στην τηλεμαχία, αλλά ο Μπούλοκ λαμβάνει υποστήριξη σε μεγαλύτερο αριθμό δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του “Politico” στον δεύτερο γύρο των τηλεοπτικών συζητήσεων στο Ντιτρόιτ θα λάβουν μέρος οι 20 υποψήφιοι: Μάικλ Μπένετ, Τζο Μπάιντεν, Κόρι Μπούκερ Μπούλοκ, Πέτε Μπάτιγκιεγκ, Χουλιάν Κάστρο, Μπιλ ντε Μπλάζιο, Τζον Ντέλανι, Τουλσί Γκάμπαρντ, Κίρστεν Γκίλιμπραντ, Καμάλα Χάρις, Τζον Χάικενλουπερ, Τζει Ινσλί, Έϊμι Κλόμπουτσαρ, Μπέτο Ο’Ρουρκ, Τιμ Ράιαν, Μπέρνι Σάντερς, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Μαριάν Γουίλιαμσον και Άντριου Γιανγκ.

Πέρα από τις υποψηφιότητες των πέντε διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, που βρίσκονται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων κι έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα, το προεκλογικό μέλλον για τους υπόλοιπους υποψηφίους είναι αβέβαιο.

Αρκετοί είναι αυτοί που διατρέχουν κίνδυνο να μείνουν χωρίς χρήματα για την κάλυψη των αναγκών της προεκλογικής τους εκστρατείας, παρά το γεγονός ότι σημείωσαν πρόοδο στην συγκέντρωση χρημάτων, αλλά και στη δημοτικότητά τους.

Έτσι, η αναφερόμενη τηλεμαχία θα είναι η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν από την έναρξη των θερινών διακοπών.

Οι προεκλογικές εκστρατείες της Χάρις και του Κάστρου εκτινάχθηκαν τόσο ως προς το ποσοστό των προτιμήσεων που συγκεντρώνουν, όσο κι ως προς την συγκέντρωση χρημάτων, μετά την διεξαγωγή του πρώτου κύκλου των τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, οι προϋποθέσεις που θέτει η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) τόσο για το ποσοστό δημοτικότητας, όσο και για την συγκέντρωση χρημάτων, γίνονται ακόμη πιο δύσκολες για την συμμετοχή των υποψηφίων στις επόμενες τηλεμαχίες, ενώ κλιμακώνεται η πίεση για όσους είναι λιγότερο γνωστοί.

Σήμερα, η DNC αναμένεται να ενημερώσει τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων για την συμμετοχή τους στην τηλεμαχία.

Το CNN θα πραγματοποιήσει αύριο το βράδυ, μία ζωντανή κλήρωση ώστε να κληρωθούν ποιοι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στην κάθε βραδιά της δεύτερης τηλεμαχίας.

Η σχετική προθεσμία αξιολόγησης της επίδοσης των υποψηφίων για την συμμετοχή τους στον δεύτερο τηλεοπτικό κύκλο έκλεισε χθες το βράδυ.

Από την πλευρά του, το CNN δεν έχει δημοσιοποιήσει πως θα κατανείμει τους υποψηφίους, παρά το γεγονός ότι η όλη διαδικασία επιλογής, θα είναι σε ένα μερικό ποσοστό τυχαία.

Για τον πρώτο κύκλο των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, το NBC News χώρισε τους υποψηφίους σε δύο ομάδες επί τη βάσει του μέσου όρου των ποσοστών που ελάμβαναν στις δημοσκοπήσεις, ενώ στην συνέχεια, ισότιμα και τυχαία, οι υποψήφιοι μοιράστηκαν για την συμμετοχή τους στις δύο βραδιές της τηλεμαχίας.

Ένας εκπρόσωπος του CNN αρνήθηκε να απαντήσει σε ειδικές ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία κατανομής των υποψηφίων στις δύο τηλεοπτικές βραδιές, δηλώνοντας στο “Politico” ότι: “περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.”

Από την πλευρά της και η DNC αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την ίδια διαδικασία.

Πηγή: “Politico”

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •