ΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος του υπουργού Άμυνας της Κούβας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας Λεοπόλδο Σίντρα Φρίας, κατηγορώντας τον για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «υποστήριξη» στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, γνωστοποίησε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. Η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα τον Σίντρα Φρίας και […]

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε χθες Πέμπτη κυρώσεις στον υπουργό Άμυνας της Κούβας Λεοπόλδο Σίντρα Φρίας,

κατηγορώντας τον για «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «υποστήριξη» στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, γνωστοποίησε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα τον Σίντρα Φρίας και δύο παιδιά του, τη Ντέμπορα Σίντρα Γκονσάλες και τον Λεοπόλδο Σίντρα Γκονσάλες, στο πλαίσιο των τιμωρητικών μέτρων που επιβάλλει στην Αβάνα εξαιτίας της στήριξής της στον Μαδούρο.

Ο Πομπέο ερίζει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κούβας ενέχονται σε «βασανισμούς» πολιτών της Βενεζουέλας, ότι τους υποβάλλουν σε «σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική μεταχείριση για τη στάση τους εναντίον του Μαδούρο», μαζί με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας.

Σε βάρος του Σίντρα Φρίας, στρατιωτικού καριέρας που εντάχθηκε στον αντάρτικο στρατό του Φιδέλ Κάστρο το 1957, όπως και των παιδιών του απαγορεύθηκε η είσοδος στην επικράτεια των ΗΠΑ.

Η πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσινγκτον δεν σχολίασε την εξέλιξη.

«Ως υπουργός αρμόδιος για τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας, ο Σίντρα Φρίας φέρει ευθύνη για τις ενέργειες της Κούβας με στόχο την ενίσχυση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Μαδούρο στη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Πομπέο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και αυτές άλλων περίπου 50 κρατών, δεν αναγνωρίζουν ως πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Νικολάς Μαδούρο, αλλά τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Ο υπουργός Άμυνας ενέχεται στη «διάλυση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» και για την «κατατρομοκράτηση των πολιτών της Βενεζουέλας ώστε να δείχνουν υποταγή», που είναι ο «στόχος των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κούβας και του κουβανικού καθεστώτος», προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που υπογράφει ο Πομπέο.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί