ΗΠΑ-Κίνα: Προσπάθεια να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος

Η Κίνα και οι ΗΠΑ,

αποφάσισαν να αποφύγουν τον εμπορικό πόλεμο και την επιβολή νέων δασμών, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, όπως μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συναινέσεις για τα οικονομικά και τα εμπορικά ζητήματα», με βάση τις οποίες «δεσμεύονται να μην εμπλακούν σε εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο Λίου, επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης που διεξήγαγε από το απόγευμα της Τρίτης διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, κυρίως με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι δύο πλευρές θα βελτιώσουν επίσης τη διμερή συνεργασία τους σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, τα αγροτικά προϊόντα, η υγεία, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Λίου, που χαρακτήρισε αμοιβαία επωφελή αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβάλλει οι ΗΠΑ να μειώσουν το έλλειμμά τους στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με το Πεκίνο.

Αν τελικά δεν ξεκινήσει ένας μακρύς και ατέλειωτος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι ο Τραμπ. Αυτή την στιγμή οι Αμερικάνοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στον Οικονομικό εμπορικό «κλοιό» της Κίνας. Επομένως αν ο Τραμπ καταφέρει να κάνει τους Κινέζους να «κάνουν» και άλλες παραχωρήσεις, αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος από ότι φαίνεται το «έριξε στην μπλόφα» και αυτό έχει φέρει πολλά καλά αποτελέσματα όπως διαβάσατε και παραπάνω. Το ότι οι Κινέζοι που έχουν το πλεονέκτημα, έκαναν κάποιες παραχωρήσεις είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν το…μειονέκτημα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu