ΗΠΑ και Ισραήλ βρήκαν ευκαιρία να… βομβαρδίσουν περιοχές στη Συρία

Τι ανακοινώθηκε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν σήμερα “δεκάδες αεροπορικά πλήγματα” στην κεντρική Συρία κατά “75 και πλέον στόχων” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η Centcom, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή.

“Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία: δεν θα αφήσουμε το Ισλαμικό Κράτος να ανασυσταθεί και να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία”, δήλωσε ο στρατηγός Έρικ Κουρίλα σε ανακοίνωση της Centcom, μετά την αστραπιαία επίθεση ομάδων ανταρτών, η οποία προκάλεσε την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Βομβαρδισμοί και από Ισραήλ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων σήμερα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, διευκρινίζοντας ότι η συχνότητα των πληγμάτων επιταχύνθηκε μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Το Ισραήλ διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα κατά αποθηκών όπλων και θέσεων που ανήκουν στο ανατραπέν καθεστώς και σε ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ”, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Δήλωσε επίσης ότι τα πλήγματα κατά των στόχων αυτών έχουν αυξηθεί από τότε που ο Άσαντ εγκατέλειψε τη χώρα, όταν οι αντάρτες κατέλαβαν την πρωτεύουσα Δαμασκό σε μια αστραπιαία επίθεση.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί