ΗΠΑ εναντίον Βενεζουέλας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διέταξε δύο διπλωμάτες της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν το έδαφος των ΗΠΑ εντός 48 ωρών, σε αντίποινα για την απόφαση της κυβέρνησης στο Καράκας να απελάσει δύο αμερικανούς διπλωμάτες.

Πρόκειται για τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής στην Ουάσινγκτον και για τον αναπληρωτή γενικό πρόξενο στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Χιούστον, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η κυβέρνηση του Τραμπ, δεν συμπαθεί την Βενεζουέλα του Μαδούρο και τραβάει την κόντρα στα άκρα. Ο Μαδούρο από ότι φαίνεται, είναι ένας άνθρωπος εντελώς αντιπαθητικός για τους Αμερικανούς.
Το επιτελείο του Μαδούρο, αναγνωρίζει ότι οι ΗΠΑ έχουν κλείσει την πόρτα στην Βενεζουέλα. Ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ τα έχει βάλει με τον Μαδούρο, είναι ο εξής:

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας, ακολουθεί μια πολιτική η οποία έχει καταστρέψει τους πολίτες της χώρας του. Αντί λοιπόν ο Μαδούρο να ζητήσει έστω μια συγνώμη από τον λαό του, κατηγόρησε τις ΗΠΑ για αυτή την κατάσταση. Είπε λοιπόν, ότι οι Αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για το ότι πεινάει ο κόσμος.

Ο Μαδούρο κρύβεται πίσω από τις λέξεις αλλά ο Αμερικανικός παράγοντας, δεν «καταλαβαίνει από τέτοια» επικοινωνιακά τρικ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ο Μαδούρο είναι ένας στυγνός δικτάτορας ο οποίος κάνει τα πάντα ώστε να έχει την εξουσία.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu