Σειρά είχε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις φάνηκε να είναι θετικά προσκείμενος σε νέες επιθέσεις κατά του Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος διεμήνυσε:
«Θεωρούμε το Ιράν υπεύθυνο για τους “πληρεξούσιούς” του και θα διατηρήσουμε το δικαίωμα να ασκούμε αυτοάμυνα και να αναλαμβάνουμε δράση.
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε χρήση του Άρθρου 2 του Συντάγματος, το οποίο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εμπλακεί μονομερώς σε στρατιωτικές ενέργειες, εφόσον προηγηθεί επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, των αμερικανικών εδαφών ή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».
Αναφερόμενος στο χτύπημα κατά του Iρανού Υποστράτηγου Σουλεϊμανί, ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δήλωσε πως « ο Σολεϊμανί είχε στα χέρια του το αίμα εκατοντάδων Αμερικανών στρατιωτών»
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Chat Control»: Κάτι… σκοτεινό ετοιμάζουν στην Ευρώπη και αφορά το διαδίκτυο
- Τι θα γίνει με ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν την ρήξη με την Ρωσία;
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο