ΗΠΑ: Δικαστικό μπλόκο στην απόφαση κατασκευής όπλων σε εκτυπωτές 3D

Σε διακανονισμό ήρθε η κυβέρνηση Τραμπ με εταιρεία Τεξανού υπέρμαχου οπλοκατοχής για την κατασκευή όπλων σε εκτυπωτές 3D.

 

Σε δικαστικό μπλόκο τη απόφασης να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία λογισμικού που θα επιτρέπει σε πολίτες να κατασκευάζουν όπλα σε 3D εκτυπωτές προχώρησε δικαστήριο του Σιάτλ.

Την απόφαση έλαβε ο δικαστής Ρόμπερτ Λάσνικ εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο λογισμικό θα μπορούσε να πέσει σε λάθος χέρια.

«Υπάρχουν 3D printers εκτυπωτές σε κολλέγια και υπάρχει η δυνατότητα μιας πιθανής ανεπανόρθωτης βλάβης» ανέφερε χαρακτηριστικά στο σκεπτικό του ο Αμερικανός δικαστής.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει περίπου 10 Δημοκρατικοί εισαγγελείς αμερικανικών πολιτειών.

Το λογισμικό ετοιμάζοταν να διανείμει η εταιρεία Defense Distributed (DD) του Τεξανού υπέρμαχου της οπλοκατοχής Κόντι Ουίλσον, ο οποίος επικαλούνταν τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η εταιρεία είχε έρθει τον περασμένο Ιούνιο σε διακανονισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να δοθεί πρόσβαση στο εν λόγω λογισμικό από την 1η Αυγούστου.

Εάν τελικά δοθεί το «πράσινο φως» για την ελεύθερη πρόσβαση του λογισμικού αυτού τότε όποιος διαθέτει έναν τέτοιο εκτυπωτή, το κόστος του οποίου κυμαίνεται στα 2.000 δολάρια, θα μπορεί να κατασκευάσει ένα πλαστικό όπλο το οποίο θα λειτουργεί κανονικά.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...