ΗΠΑ: Αλλαγή σκυτάλης στο περιοδικό Time – Εξαγοράστηκε από Αμερικάνο δισεκατομμυριούχο

Το ιστορικό περιοδικό «Time» πέρασε στα «χέρια» Αμερικανού μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την εξαγορά της Time Inc. από τον αμερικανικό όμιλο ΜΜΕ, Meredith Corporation, ανακοινώθηκε ο νέος αγοραστής του παραδοσιακού τίτλου.

Πρόκειται για τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας διάθεσης εφαρμογών μέσω Διαδικτύου «Salesforce.com». Ο Μπενιόφ και η σύζυγός του, το αγόρασαν έναντι 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η δύναμη του «Time» ήταν πάντα στη μοναδική αφήγηση για ανθρώπους και θέματα που αφορούν και ενώνουν όλους μας», έγραψε ο Μπένιοφ στο Twitter μόλις έγινε γνωστή η αγορά. Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η περιουσία του Μπενιόφ φθάνει τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός όμιλος MME, Meredith Corp., ολοκλήρωσε την αγορά της μητρικής εταιρείας Time Inc. τον Ιανουάριο και λίγο αργότερα άρχισε να πουλά μερικούς από τους πιο γνωστούς τίτλους περιοδικών.

Ο Μπένιοφ και η σύζυγός του εξαγοράζουν το «Time» ως ιδιώτες, κατά συνέπεια η συμφωνία δεν αφορά την εταιρεία λογισμικού Salesforce.com, στην οποία ο Μπλένιοφ είναι πρόεδρος.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η προτεινόμενη πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Μπένιοφ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για να αποκτήσει μια ισχυρή εταιρία.

«Ενδιαφερόμαστε για μια εταιρεία με τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο, μία που να είναι επίσης μια απίστευτα ισχυρή επιχείρηση. Αυτό αναζητάμε όταν επενδύουμε σαν οικογένεια», είχε πει.

Το ζεύγος Μπενιόφ αγοράζει το περιοδικό «Time» σε μία περίοδο ισχνών αγελάδων για το μέλλον των έντυπων μέσων ενημέρωσης. Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι ο νέος ιδιοκτήτης του «Time» είναι ένας ακόμη μεγιστάνας της τεχνολογίας που αγοράζει ένα παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης.

Πριν από πέντε χρόνια,ο διευθύνων σύμβουλος της «Amazon», Τζεφ Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα «Washington Post», ενώ πέρυσι, η χήρα του Στιβ Τζομπς, Πολίν απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στο περιοδικό «The Atlantic».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu