Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 11:56 (τοπική ώρα, 06:56 ώρα Ελλάδας), εντοπίζεται στο νησί Σιμεουλούε και είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι.
Ωστόσο η ινδονησιακή υπηρεσία BMKG ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όμως πρόσθεσε ότι η δόνηση αυτή δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι.
Η Ινδονησία συγκλονίζεται συχνά από σεισμούς καθώς βρίσκεται στον «Δακτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικού, μια περιοχή έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η οποία εκτείνεται από την Ιαπωνία μέσω της νοτιοανατολικής Ασίας σε όλη τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ στον Λίβανο – Τι έπραξε το Ιράν
- Όταν ο σκύλος γίνεται… «κατάσκοπος» – Τι κρύβει το παράθυρο; Το ΒΙΝΤΕΟ έγινε viral
- Αυτά τα τρία πράγματα θέλει το Ιράν για να τελειώσει ο πόλεμος
- Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο – Νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο»
- Κ. Τσιάρας: Νέο πακέτο επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
- Ο απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Κιρίλ Ντμίτριεφ βρίσκεται στη Φλόριντα για να συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης Τραμπ
- Aπό αύριο 12/3 οι αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
- Β. Κικίλιας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων: «Πρωταρχική μας προτεραιότητα πάντα η προστασία των πολιτών»
- Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας: Σταθερά δίπλα στα νοικοκυριά, διαχρονικά αλλά και σε έκτακτες περιόδους αβεβαιότητας
- Αυτός ο μαραθώνιος μπήκε επάξια στο Ρεκόρ Γκίνες – Δεν θα πιστέψετε πού έγινε (Photos+Vid)









