—την κράταγαν στη θέση της καλώδια— στη Σουμάτρα, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ άλλος ένας άνθρωπος επισήμως αγνοείται, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.
Το δυστύχημα έγινε χθες Κυριακή καθώς περίπου 30 άνθρωποι, κυρίως νεαροί, ανέβηκαν σε αυτή την πεζογέφυρα, πάνω από φουσκωμένο ρέμα, στην περιοχή Κάουρ. Ορισμένοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, άλλοι κατάφεραν να σωθούν.
Η πεζογέφυρα «πιθανόν δεν μπόρεσε να κρατήσει το βάρος και κατέρρευσε», δήλωσε ο Ουτζάνγκ Σιαφίρι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πολλοί από τους νεαρούς που βρίσκονταν πάνω στην πεζογέφυρα όταν κατέρρευσε είχαν πάει να δουν το ασυνήθιστο θέαμα, είπε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Antara.
Οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν άνθρωπο που αγνοείται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.
Η περιοχή χτυπήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες και το νερό είχε φουσκώσει πολύ στο υδάτινο ρεύμα κάτω από την πεζογέφυρα.
Η Ινδονησία πλήττεται το τελευταίο διάστημα από κύμα κακοκαιρίας. Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του Ιανουαρίου λόγω των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων στην Τζακάρτα.
Ο οικοδομικός κανονισμός αλλά και οι κανονισμοί ασφαλείας στα δημόσια έργα γενικά θεωρείται πως τηρούνται πλημμελώς στην Ινδονησία και τα δυστυχήματα του είδους είναι μάλλον συχνά.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









