• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ινδία: Με drones και ελέφαντες έψαχναν λεοπάρδαλη που το έσκασε από πάρκο

Ινδία: Με drones και ελέφαντες έψαχναν λεοπάρδαλη που το έσκασε από πάρκο

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη με κάμερες, τέσσερις ελέφαντες και περίπου 100 δασοφύλακες έχουν κινητοποιήσει στην ανατολική Ινδία, καθώς οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν μία λεοπάρδαλη που το έσκασε από πάρκο άγριο ζώων.

«Δύο drones που είναι εξοπλισμένα με κάμερες, τέσσερις ελέφαντες και περίπου 100 δασοφύλακες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού» ανέφερε αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης που ονομάζεται Βινόντ Κουμάρ Γιαντάβ μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αρμόδιοι έχουν χρησιμοποιήσει πολλές μεθόδους, όμως η λεοπάρδαλη παραμένει άφαντη. Πέρα από όσους την αναζητούν, έχουν στηθεί δέκα παγίδες με ζωντανά δολώματα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποτέλεσμα.

Πλέον, οι αρχές ευελπιστούν ότι θα πεινάσει και θα επιστρέψει για φαγητό.

Πού έχουν βρεθεί ίχνη της

Η λεοπάρδαλη εθεάθη την Τρίτη σε ένα δέντρο, κοντά στον περίφρακτο χώρο των ρινόκερων στο εσωτερικό του πάρκου, που έχει έκταση 1.200 στρεμμάτων στους πρόποδες των Ιμαλάϊων και άνοιξε για το κοινό μόλις τον περασμένο χρόνο.

Κατόπιν, ίχνη του άγριου ζώου βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές περιοχές κοντά σε ένα δάσος, προκαλώντας τον πανικό στα γειτονικά χωριά.

«Ζούσε πάντα σε συνθήκες αιχμαλωσίας και δεν κυνήγησε ποτέ κανένα ζώο (…). Τον τάιζαν πάντοτε οι δασοφύλακες» υπογράμμισε ο Γιαντάβ.

Ο αριθμός των λεοπαρδάλων στην Ινδία υπολογίζεται μεταξύ 12.000-14.000.

Εντούτοις, δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους ανθρώπους που σκοτώνονται κάθε χρόνο από αυτά τα ζώα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανέρχονται σε εκατοντάδες.