• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ινδία: Επίθεση με ραβδιά σε 34 μαθήτριες γιατί διαμαρτυρήθηκαν για ασέλγεια

Ινδία: Επίθεση με ραβδιά σε 34 μαθήτριες γιατί διαμαρτυρήθηκαν για ασέλγεια

Συνολικά 34 μαθήτριες στην Ινδία κατέληξαν στο νοσοκομείο, έπειτα από άγρια επίθεση με ραβδιά, που δέχθηκαν από αγόρια, τα οποία μάλιστα συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Τα κορίτσια, 12 έως 16 ετών, «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για σεξουαλική παρενόχληση και κάποιοι συμμαθητές τους έσπευσαν να τις τιμωρήσουν. Η αστυνομία συνέλαβε έξι αγόρια και μία γυναίκα, για την επίθεση που έγινε έξω από οικοτροφείο θηλέων, στην πολιτεία Μπιχάρ.

Οι μαθήτριες γυμνάζονταν σε γήπεδο, το βράδυ του Σαββάτου, όταν μία ομάδα αγοριών άρχισε να τις παρενοχλεί. Εκείνες διαμαρτυρήθηκαν και τα αγόρια αποχώρησαν. Ομως, 20 λεπτά αργότερα επέστρεψαν, με ραβδιά από μπαμπού και σιδερένιες ράβδους, ενώ κάποια από αυτά συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

«Μας έπιασαν από τις αλογοουρές και μας έσυραν, μας επιτέθηκαν με τα ραβδιά, μας κλωτσούσαν και μας έριχναν μπουνιές», δήλωσε η Γκούντια, ένα από τα κορίτσια. «Δεν είχαμε τίποτα να προστατευτούμε. Είδα πολλές φίλες μου πεσμένες στο έδαφος, να κλαίνε από τον πόνο», συμπλήρωσε.

Η Γκούντια δήλωσε ότι τα αγόρια έγιναν έξαλλα επειδή «διαμαρτυρηθήκαμε γιατί μας παρενοχλούσαν σεξουαλικά. Πάντα μας πειράζουν και λένε βρώμικες λέξεις», συμπλήρωσε. Μάλιστα, μαζί με κάποια άλλα κορίτσια προσπάθησαν να καταγγείλουν την παρενόχληση στις τοπικές αρχές, αλλά δεν τις πήραν σοβαρά.

Οι μαθήτριες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στο σχολείο τους, αλλά πλέον πολλές φοβούνται ότι θα υπάρξουν κι άλλα βίαια περιστατικά.