Ινδία: Χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας η γέφυρα που κατέρρευσε – 135 οι νεκροί

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης πεζογέφυρας στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας αυξήθηκε στους 135 νεκρούς σήμερα, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διανύουν την τρίτη τους ημέρα, παρότι πιστεύεται πως σχεδόν όλοι όσοι αγνοούνταν έχουν πλέον βρεθεί.

Η γέφυρα της εποχής της αποικιοκρατίας που συνέδεε τις όχθες του ποταμού Ματσού, στην πόλη Μόρμπι της Ινδίας, ήταν γεμάτη κόσμο, εν μέσω του φεστιβάλ Ντιβάλι, της γιορτής «του φωτός», όταν κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλο και στα νερά του ποταμού από ύψος κάπου δέκα μέτρων.

Δεν είχε καν πιστοποιητικό ασφαλείας
Οι αρχές εκτιμούν πως πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή βρίσκονταν από 200 ως 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Η γέφυρα, πλάτους 1,25 και μήκους 233 μέτρων, είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από εργασίες συντήρησης, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από τις αρχές.

«Ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί και διακομιστεί σε νοσοκομείο υπέκυψε, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 135 νεκρούς», είπε ο Τζ. Τ. Πάντγια, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στη Μόρμπι, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν σήμερα. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή αγνοείται ένας άνθρωπος», πρόσθεσε.

Μονάδες του στρατού, δύτες του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικευμένα σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην Μόρμπι, που βρίσκεται στην πολιτεία από όπου κατάγεται και όπου αναδείχθηκε πολιτικά ο νυν ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

(ΑΠΕΜΠΕ – scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί