Ιμάμης προσεύχεται ατάραχος, ενώ οι τοίχοι του τζαμιού τρέμουν από τον σεισμό (Βίντεο)

Βίντεο που δείχνει έναν ιμάμη που στωικά συνεχίζει να προσεύχεται ενώ το τζαμί στο Μπαλί σείεται από τον σεισμό στην Ινδονησία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να επαινούν τον άνδρα για τη σταθερότητά του και το σθένος του.

 

Όπως τόνισε στο BBC ένας εκπρόσωπος του μουσουλμανικού τεμένους, οι πιστοί που βρίσκονταν στο σημείο άκουσαν ήχους από «το ταβάνι και την οροφή σαν να επρόκειτο να πέσουν και γι’ αυτό τρέξαμε να βγούμε έξω».

Ωστόσο ο ιμάμης, το όνομα του οποίου είναι Αραφάτ, έμεινε στη θέση του, καθώς πιστεύει ότι «η ζωή ήταν μόνο στο χέρι του Θεού να την πάρει» και συνεπώς το τζαμί ήταν «το ιδανικό μέρος για να βρει καταφύγιο».

Ο ισλαμιστής ιερωμένος με τη λευκή ρόμπα έκανε το κήρυγμά του το βράδυ της Κυριακής σε τέμενος στο γνωστό θέρετρο του Μπαλί όταν χτύπησε ο σεισμός μεγέθους 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της σεισμικής δόνησης είναι 98 νεκροί.

Στο βίντεο φαίνονται πιστοί που βρίσκονταν στο τζαμί να φεύγουν έντρομοι, ενώ κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν μετά το πρώτο σοκ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu