Η έναρξη της δίκης συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη στην Ιαπωνία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε σήμερα εγκάρδια συνάντηση με την νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι.
Ο 45χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος τον Ιούλιο του 2022, αφότου πυροβόλησε με αυτοσχέδιο όπλο τον Σίνζο Άμπε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην πόλη Νάρα.
Ο Γιαμαγκάμι κατηγορούσε τον Άμπε ότι προωθούσε την Εκκλησία της Ενοποίησης, μια θρησκευτική οργάνωση με την οποία ο ίδιος είχε προσωπικές διαφορές, αφού η μητέρα του είχε δωρίσει περίπου 100 εκατομμύρια γεν (563.000 ευρώ), σύμφωνα με ιαπωνικά δημοσιεύματα. Η Εκκλησία της Ενοποίησης ιδρύθηκε στη Νότια Κορέα το 1954 και φέρεται να εξασφάλιζε σημαντικές δωρεές από πιστούς στην Ιαπωνία.
Μετά τη δολοφονία Άμπε, αποκαλύφθηκε ότι περισσότεροι από 100 βουλευτές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος διατηρούσαν δεσμούς με την Εκκλησία της Ενοποίησης, κάτι που αποτέλεσε πλήγμα στη δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου ηγείται η σημερινή πρωθυπουργός Τακαΐτσι.
Η δίκη του Τετσούγια Γιαμαγκάμι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ZUMA POOL photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









