Ιαπωνία-τυφώνας: Τι θα συμβεί με τους αστέγους

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε,

δήλωσε χθες Τρίτη ότι τα κέντρα υποδοχής των πληγέντων από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Χαγκίμπις είναι υποχρεωμένα να υποδέχονται τους πάντες, αφού αποκαλύφθηκε πως ένα από τα καταφύγια αρνήθηκε να επιτρέψει σε δύο άστεγους την είσοδο ενώ η πρωτεύουσα ετοιμαζόταν για το πλήγμα του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Τα κέντρα αυτά «πρέπει να αφήνουν να εισέρχεται κάθε άνθρωπος» που διατρέχει κίνδυνο, τόνισε ο Άμπε, ο οποίος εκφράστηκε στο βήμα του ιαπωνικού κοινοβουλίου. «Θα ερευνήσουμε τα γεγονότα και θα λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», πρόσθεσε.

Το προσωπικό ενός από τα κέντρα στη συνοικία Ταϊτό στο Τόκιο έδιωξε το Σάββατο δύο άστεγους επειδή δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας, επιβεβαίωσε στέλεχός του. Το προσωπικό είπε σε αυτούς τους ανθρώπους πως το κέντρο υποδέχεται μόνο κατοίκους περιοχών που διέτρεχαν κίνδυνο.

«Θα μελετήσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε ανθρώπους που δεν έχουν μόνιμη κατοικία σε αυτές τις καταστάσεις μελετώντας το πώς χειρίστηκαν άλλες αρχές τέτοιες καταστάσεις και εξετάζοντας διάφορες απόψεις», σημείωσε η Σουνσούκε Ταμπάτα, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών στην Ταϊτό.

Το πλήγμα του τυφώνα Χαγκίμπις το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 70 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό που μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση, ενώ ακόμη 15 πολίτες αγνοούνται.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...