Ιαπωνία: Η τρομακτική στιγμή που ο σεισμός 6,1 Ρίχτερ χτυπά την Οσάκα (βίντεο)

Τις τρομακτικές στιγμές, που ο Εγκέλαδος πλήττει την Οσάκα στην Ιαπωνία, αποτυπώνουν τα βίντεο, τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο σεισμός, μεγέθους 6,1 βαθμών ξέσπασε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 8 (ώρα Ιαπωνίας) σκοτώνοντας τρία άτομα, εκ των οποίων ένα κοριτσάκι εννέα ετών και πάνω από 200 τραυματίες.

 

Το φυσικό φαινόμενο βρήκε την πόλη σε ώρα υψηλής αιχμής. Και ξαφνικά, τα πάντα παρέλυσαν. Σπίτια κατέρρευσαν, τμήματα του οδοστρώματος υποχώρησαν. Όσοι βρίσκονταν στο δρόμο είδαν τα αυτοκίνητα σχεδόν να «χοροπηδούν», ενώ μέσα στα καταστήματα τα αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια.

Τα θύματα ονομαζόταν Ρίνα Μιγιάκε, 9 ετών και Μινόρου Γιασουί, 80 ετών, που σκοτώθηκαν όταν έπεσαν πάνω τους συντρίμμια από τοίχους. Ένας δεύτερος άνδρας, ο Μοτοτσίκα Γκοτό, 85 ετών, σκοτώθηκε όταν η βιβλιοθήκη του σπιτιού του έπεσε πάνω του.

Πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό τόσο στην επαρχία της Οσάκα όσο και στην γειτονική Χιογκό.

Αν και το μέγεθος του σεισμού δεν θεωρείται ασυνήθιστο για την περιοχή, δημιούργησε τεράστια προβλήματα, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 13 χιλιομέτρων.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι προειδοποιούν για ισχυρούς μετασεισμούς και καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να μένουν μακριά από επικίνδυνα μέρη.

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu