προχωρώντας στην πρώτη της οπλική δοκιμή αφού η Σεούλ κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ πως ανέπτυξε χιλιάδες στρατιωτικούς της στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας «εντόπισε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας περί τις 07:10 σήμερα (τοπική ώρα· 00:10 ώρα Ελλάδας)», ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ. Χρησιμοποίησε την ονομασία στην κορεατική χερσόνησο της περιοχής που είναι επίσης γνωστή ως Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Επρόκειτο για «πύραυλο μακράς εμβέλειας», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που ενδέχεται να αξιοποίησε στερεό καύσιμο.
«Ο στρατός μας αύξησε το επίπεδο συναγερμού του και μοιράζεται με τις αμερικανικές και ιαπωνικές αρχές» πληροφορίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο πύραυλος παρέμεινε σε πτήση «περισσότερο από ό,τι έχει καταγραφτεί ποτέ» σε οπλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας μέχρι σήμερα, σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Τζεν Νακατάνι.
Κατά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από το Τόκιο, έφθασε σε ύψος 7.000 και πλέον χιλιομέτρων και διένυσε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων.
Η εκτόξευση καταγράφτηκε μερικές ώρες αφού οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας απαίτησαν η Πιονγκγιάνγκ να αποσύρει τα στρατεύματα τα οποία ανέπτυξη στη Ρωσία — όπου, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, βρίσκονται πλέον κάπου 10.000 μέλη του βορειοκορεατικού στρατού, κι ενδέχεται να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας.
Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν στην εκτόξευση αναπτύσσοντας «στρατηγικούς πόρους» για γυμνάσια στη Νότια Κορέα.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΒΙΝΤΕΟ από την μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρές γυναίκες μετά από έκρηξη σε σπίτι
- Οι όροι του Ιράν στις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου
- 25η Μαρτίου: Ουρές για λίγο μπακαλιάρο και γεμάτες ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη – vid
- Ιταλία: Καθηγήτρια μαχαιρώθηκε μπροστά στην είσοδο του σχολείου από 13χρονο μαθητή
- ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Αποκάλυψε διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου τσιγάρων – Συλλήψεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες
- Η Ρωσία απομακρύνει προσωπικό από πυρηνικό σταθμό στο Ιράν, που έγινε στόχος πλήγματος
- Ο Ματ Μπρίτιν αναλαμβάνει νέος γενικός διευθυντής του BBC
- Υπ. Συμβούλιο: Αύριο «κλειδώνει» η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
- Ρωσία: Στρατολογήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες για να πυρπολούν ΑΤΜ και βενζινάδικα, vid









