Η Βενετία ετοιμάζεται να επιβάλλει πρόστιμα στους…άξεστους τουρίστες

Μην τρως περπατώντας. Μην βάζεις τα πόδια σου στο κανάλι... Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία πρέπει να θυμούνται πολλά. Τώρα έρχεται μία νέα απαγόρευση.

 

Ο δήμαρχος της πόλης θέλει να επιβάλλονται πρόστιμα στους «άξεστους»- όπως τους αποκαλούν κάποιοι αξιωματούχοι- τουρίστες, που κάθονται ή ξαπλώνουν στο έδαφος. Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο πρότεινε την επιβολή προστίμου από 50 έως 500 ευρώ για τους παραβάτες. Η πρότασή του αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο τον Οκτώβριο, αν και τόσο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης όσο και ομάδες πολιτών αντιδρούν.

«Είναι τόσο μεγάλη η λίστα όσων απαγορεύονται στη Βενετία, που πλέον δεν έχει απομείνει κάτι που μπορείς να κάνεις», δήλωσε ο Μάρκο Γκασπαρινέτι, επικεφαλής της ομάδας πολιτών Gruppo Aprile 25. «Θα πρέπει να προσλάβουν άλλους 5.000 ανθρώπους για να τα εφαρμόσουν όλα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, οι αρχές της Βενετίας εξετάζουν την απαγόρευση της μουσικής στις βάρκες.

Ηδη, απαγορεύεται να καθίσει κάποιος στα μνημεία γύρω από την πλατεία του Αγ. Μάρκου. Επίσης, επιβάλλεται πρόστιμο στους μεθυσμένους, όσους κολυμπούν ή βάζουν τα πόδια τους στο νερό στα κανάλια. Ακόμη, αποδοκιμάζεται η κατανάλωση φαγητού σε σκαλιά, ή περπατώντας στον δρόμο.

(guardian)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu