Η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Infocancer

Η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας Infocancer στη Μαδρίτη, πριν από την συνεδρίαση που είχε με την Ισπανική Αντικαρκινική Εταιρία. (AECC).

Η Λετίθια Ορτίθ έχει σε τακτική βάση συναντήσεις εργασίας με την Ισπανική Αντικαρκινική Εταιρία. Η 45χρονη σύζυγος του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ είναι επίτιμη πρόεδρος αυτού του ιδιωτικού οργανισμού κοινής ωφέλειας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλη του οποίου είναι καρκινοπαθείς, μέλη οικογενειών ασθενών, εθελοντές και επαγγελματίες της υγείας που εργάζονται από κοινού για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση, την υποστήριξη, τη βοήθεια και τη συντροφικότητα προς τους ανθρώπους που πλήττονται από τη νόσο. Με το σύνθημα #ContigoDamosLaCara (Μαζί σου το αντιμετωπίζουμε) η εταιρία που ιδρύθηκε το 1953 χρηματοδοτεί επίσης ερευνητικά προγράμματα για την καλύτερη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου. Η Λετίθια είναι και επίτιμη πρόεδρος του επιστημονικού ιδρύματος της αντικαρκινικής εταιρίας.

Στη συνεδρίαση αυτή η Λετίθια παρουσίασε δράσεις που ήδη είναι σε εξέλιξη καθώς και μελλοντικά προγράμματα.

Πριν από τη συνάντηση εργασίας, η μητέρα της πριγκίπισσας Λεονόρ και της πριγκίπισσας Σοφίας φορώντας ένα μαυρόασπρο ριγέ φόρεμα του οίκου Hugo Boss επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Infocancer. Η υπηρεσία παρέχει δωρεάν σε εθνικό επίπεδο πληροφορίες, ιατρικές συμβουλές και ψυχολογική στήριξη σε σχέση με τη νόσο. ΗInfocancer που μετρά 25 χρόνια προσφοράς διεύρυνε πριν από έναν και πλέον χρόνο το ωράριο λειτουργίας της για να προσφέρει βοήθεια και τις επτά ημέρες της εβδομάδας σε 24ωρη βάση.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...