Η Turkish Airlines, πέτυχε δείκτη πληρότητας 83,4%, τον Σεπτέμβριο

Τον υψηλότερο δείκτη πληρότητας πέτυχε τον Σεπτέμβριο η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, φθάνοντας το 83,4%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση επιβατών και φορτίων, η τάση αύξησης των επιβατών συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός επιβατών να αυξηθεί κατά 1% και να φτάσει σε περίπου 7 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ο δείκτης LF (Load Factor) αυξήθηκε στο 83,4%.

Βάσει των στοιχείων, τον Σεπτέμβριο ο συνολικός δείκτης πληρότητας LF βελτιώθηκε κατά δύο μονάδες, με τον διεθνή δείκτη πληρότητας LF να αυξάνεται κατά δύο μονάδες και να φτάνει στο 83%, ενώ ο εγχώριος LF παρέμεινε κατά προσέγγιση στο 87% και οι επιβάτες μεταξύ διεθνών προορισμών (transit passengers) αυξήθηκαν κατά περίπου 3%.

Επίσης, το εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο (cargo/mail) συνέχισε τη διψήφια άνοδο και αυξήθηκε κατά 22%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κύριοι παράγοντες που συνέβαλλαν στην αύξηση του όγκου στο εμπορευματικό φορτίο και ταχυδρομείο είναι οι εσωτερικές πτήσεις κατά 48%, η Β. Αμερική με 32%, η Αφρική με 23%, και η Άπω Ανατολή με αύξηση 20%.

Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η αύξηση στη ζήτηση και ο συνολικός αριθμός των επιβατών ήταν αυξημένοι κατά 10% και 12%, αντίστοιχα, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφτασε τα 58 εκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...