Η σύζυγος του Μπάιντεν χειρουργήθηκε για αφαίρεση καρκινωμάτων: “Θα χρειαστεί παρακολούθηση”

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν υποβλήθηκ σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινώματος πάνω από το δεξί μάτι της,

ενώ ένα δεύτερο καρκίνωμα εντοπίστηκε στο αριστερό τμήμα του θώρακά της και αφαιρέθηκε επίσης, όπως ανακοίνωσε ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου.

Η 71χρονη Τζιλ Μπάιντεν, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επισκέφθηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και χειρουργική επέμβαση, διάρκειας συνολικά επτά ωρών.

Ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ δήλωσε ότι η βιοψία επιβεβαίωσε πως η δερματική αλλοίωση πάνω από το δεξί μάτι της Τζιλ Μπάιντεν ήταν «βασικοκυτταρικό καρκίνωμα».

«Όλος ο καρκινικός ιστός αφαιρέθηκε με επιτυχία και η γύρω περιοχή ήταν καθαρή από υπολείμματα καρκινικών κυττάρων του δέρματος. Θα παρακολουθούμε στενά την περιοχή κατά την επούλωση, αλλά εκτιμούμε πως δεν θα χρειαστούν άλλες διαδικασίες», τόνισε.

Επιπλέον, εντοπίστηκε μια μικρή αλλοίωση στο αριστερό βλέφαρο της Τζιλ Μπάιντεν. Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία (χειρουργική αφαίρεση) και εστάλη δείγμα για βιοψία, σημείωσε ο Ο’Κόνορ.

Κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, ανιχνεύθηκε ακόμη μια «πηγή ανησυχίας» στο αριστερό τμήμα του θώρακα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Καθώς το εύρημα έμοιαζε με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, αφαιρέθηκε και ακολούθως επιβεβαιώθηκε αυτή η εκτίμηση. «Όλος ο καρκινικός ιστός αφαιρέθηκε με επιτυχία» και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Ο’Κόνορ.

Στο πλευρό τξς ο Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρέμεινε στο πλευρό της συζύγου του, «ήθελε να είναι εκεί για να την στηρίξει», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. «Είναι παντρεμένοι εδώ και 45 χρόνια και ήθελε να βρίσκεται κοντά στη σύζυγό του», συμπλήρωσε.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί